September 13, 2017

Sarang Lebah?



NO NO NO ni bukan sarang lebah betul
hat ni dapat makan memang nikmat


Disebabkan dak ensem suka makan roti
ibu gigih pegi class belajar buat roti tau! 
so dari umur dak ensem 3 tahun dah serasi tekak nya
makan ibu punya homemade bun

Alhamdulillah dah pelbagai jenis roti ibu mampu buat 
sesuai dengan kehendak tekak sefamily



bun kacang merah

twin sausage
sweet plain bun ni memang favourite sefamily
sedap cicah air kopi / teh nyammm

haaa ni lah sarang lebah nye
memang favourite
cicah pulak dengan butterscotch sauce tu..nymaan tekak
gebus gebas gitu auwww!

cinnamon roll ni dak ensem tak gemar sangat
tapi ibu suuuuukaaa tau!





blossom twist rock & roll sausage ni paling favourite si dak ensem tu
tapi sayur2 tu sure dia campak ke tepi
aduhaiiii






Inspire vs Inspiration



Simple, sweet, efficient, practical.

Love it very much

okay lets parking here..for my inspiration.
Thinking might modified a bit then..
Ahaaa! 
Who know dreaming will comes true ye dak?
tqvm to the owner for sharing.





Titik Akupuntur Telapak Kaki



Maafkan akak
tak ingat save photo ni dari mana & from which site 
btw, a special credit & thank you very much to the owner for sharing

Just re-sharing again down here as a reference 


September 12, 2017

Aksi bila mengantuk



Dak ensem actually dah mengantuk sangat tu
tapi semangat nak main di padang dengan ayah
digagahkan jua

Alhamdulillah setakat membesar ni dak ensem
belum pernah mengamuk teruk2 di public bila mengantuk
masih boleh control diri sendiri
hehehehe



#padangsetiacitymall
#heat3yearsold
#cyclingpusingtaman

Usaha Tangga Kejayaan



First time dak ensem experience memancing dengan ayah
Happy nye dapat memancing kat laut
dapat macam2 ikan
segar bugar

hihihi tipu aje

ayah dak ensem beli gajet baru
batang pancing sekali set ikan & jaket keselamatan

okay lepas ni boleh le ajak ibu pulak mancing sama2 ye


gapo tangkap ikan pesen gitu nok?
takpe usaha tangga kejayaan.gitu!

#heat3yearsold
#familybonding