October 30, 2014

2 TAHUN SUDAH...

Throwback ::01.10.2012~01.10.2014 (entry terperam)
...2 tahun yg lalu...


Aku..insan yg amat2 bersyukur pada-Mu Ya ALLAH...


Perjalanan melahirkan HAKIM amat cepat & mudah...berkat doa IBU, SUAMI, ADIK-BERADIK, SAUDARA-MARA, JIRAN-TETANGGA & SAHABAT-HANDAI semua. Alhamdulillah Allah memudahkan segalanya...


Perjalanan melahirkan HAKIM amat mudah walaupun aku mengalami contraction yg agak keras selama melebihi 24jam yg membuatkan aku tidak betah duduk-bangkit disertai muntah2 yg tak henti2.

Perjalanan melahirkan HAKIM amat menyentuh kalbu..kesakitan,keperitan dengan ujian demi ujian yg ditanggung selama 34 minggu beliau dlm kandungan hilang begitu saja sementelah melihat sahaja wajah gebunya hadir ke dunia...

Perjalanan membesarkan HAKIM amat beharga dan memberi sentuhan yang sukar ditafsir dikalbu..sesuatu yang indah yang ALLAH kurniakan kepada diriku & suami.

Moga ALLAH sentiasa mempermudahkan perjalanan kami suami isteri membesarkan permata yang bernilai ini.. satu anugerah terindah dari ALLAH S.W.T.

IBU & AYAH sentiasa mendoakan yang terbaik untuk HAKIM kini dan selamanya...

Moga HAKIM membesar sebagai anak yang SOLEH, Beriman, Berilmu, Bertakwa, baik budi pekertinya, yang sentiasa membahagiakan hati IBU & ayahnya..yang sentiasa disenangi masyarakat disekelilingnya...moga terus membesar sebagai anak yg cemerlang & gemilang yang sentiasa dibawah limpahan rahmat, kasih-sayang & keberkatan dari ALLAH S.W.T.

AAMIIN... :)









October 20, 2014

COOL..COMEL :)



Nngomel KakJade: sorry ye ustaz pinjam tepek wajah tampan ustaz kat sini...kredit juga pd yg baik hati paste quotes ustaz UKE ..comel2 & cool 'quotes' ni..i likeeeee!!



October 16, 2014

KAWAN

 setuju sangat sangat sangat dengan statement ni..
nowdays banyak benor terjadi kawan-makan-kawan :(


ya Allah...
ahaiii tekak still terliur2 MEE UDANG KUALA SEPETANG ni
rasa nak pi repeat lagi..
itu hari hubby balik Malaya ...I kasi masak untuk beliau sebab tak sempat nak balik Perak pung...
walaupun rupa paras tak berapa nak seiras tapi the taste almost the same udah cukup bersyukur dapat memasak dari hati yg ikhlas suci murni..ihiks :p :)


September 17, 2014

Pantai Kelanang, MORIB


Edisi last minutes terjahan..semalam..
Follow my ex colleague picnic
plan asal ke Bagan Lalang
tapi disebabkan hujan ditambah hero kecit yg terlewat bangun
maka plan bn diverted to Morib saje..

First time terjah pantai ni
baru tau kewujudan nya di Selangor
ekekekkkk

pantai nya agak ke jauh dalam
(if driving takes abt 10mins)
tapi bila sampai ke destinasi rasa berbaloi2
tak perlu berebut parking
tak perlu berebut tempat melepak

bentang aje tikar di mana2 anda suka
sambil melihat view laut nun saujana memandang..
nak bawa khemah pun boleh aje
boleh aje dipacak di mana2 'port' yg sesuai

tak rugi yong!

jom jamu mata lihat betapa heppi yeppi hero tecit ni
main pasir!!
(baju mandi tak bawa so layan aje la versi separuh tak berapa bogel hero tecit ni..uhuhu)

 yeay!!! 
dah sampai!!
segar nye hirup udara laut
dah jom hidang food
kelaparan dah ni
time ni dah almost 2pm..
 hero tecit tu paling sebok
actually dia dah belasah food awal2 dalam keta
hihihihi
(seronok & jeles tgk org pacak khemah di mana2 sambil baring2 melayan angin laut)
 dah lama tak ke pantai
raba2 pasir dulu
amik feeling
 ommak aih..jari jemari sape yg montoks2 gebus2 ni
 tak dapat mandi
dapat main pasir pun  jadilah..
 nak bina istana pasir
tapi tak menjadi2
asik bina-roboh-bina-roboh aje 
lastly, enterprem sket muka ibu & anak
seronok nye dorang kat belakang tu...
dok dlm khemah sambil kuak-lentang-baring amik angin..
kite..?
tengok aje lah...sambil layan kejar2 si hero kecit disekitaran pantai..

Bye!

  

September 10, 2014

Penyeri rumah


Macam2 pesen dak tecit ni...

 sedap aje minum air orang...duduk bergaya atas meja makan
udah macam bomoh teropong aje lagak nye...
 pandai pulak nak bergaya dengan tudung...aurat terbukak tuuuu!!!
kena elak perkara tak di ingini begini aihh...awak tu lelaki sayang uiiii
 minum susu sambil tido atas dua kerusi sambil sangkut kaki atas meja makan
ko mampu??? hiks :p
 lately baju dengan seluar nak pakai sendiri
macam tak percaya ibu boleh buat yer...?
kesudahan nye 2 kaki masuk dalam 1 lobang seluar..
kih4 :p