January 20, 2017

Sepetang Di Taiping


#Throwback 17/05/2015


Awal2 tahun ni kita layan throwback entry aje la yer..
Banyak entry tertinggal ni...woweeee

 Selepas menghadiri kenduri anak atuk saudara di Taiping, keesokan ahri nya kami ke Taman Tasik & Zoo Taiping

Kami bungkus popia basah & murtabak di bawah Larut Matang & picnic di tepi tasik
 Tapi tak dapat berlama2 disebabkan tiba2 sekumpulan monyet..er kera ke..datang buat site visit di tempat kami picnic
So sebelum terjadi kejadian tidak diingini kami angkat kaki dulu lah

 Tiba di Zoo dah almost tengah hari
approaching his nappy time
So mood agak ke laut lah
 layan tram aje lah..tak larat eh nak berjalan di bawah bawah panas terik
 jeling2 flamingo dari jauh aje lah
 Si kecik tak tahan panas..kami layan lagi naik tram pusing2
 Mengantuk gamak nya..beliau tidak layan sangat binatang2 kat belakang tu
mata dah nampak bintang2
 ya Allah..memang payah sungguh nak bergambar sefamily
Ini entah keberapa kali baru elok kejadian nya
kesian pada photograper yg sabar menahan kerenah..hihihii

Dia suka camel, tiger..tapi tidak bernasib baik..
semua binatang kesukaan kasi posing bontot saje
time untuk tidur gamak nya..

Oh lain2 foto mungkin hilang dalam simpanan..
lagi pun tak banyak foto kami ambil..sebab family spend time is the most important





Kenduri & Door Gift

#Throwback 2014 lagi....



Benda2 kretif gini ...sayang pulak nak buka makan..
Still simpan ampai ke hari ini 
Tak naik kulat pulak eh..
Hihihihi














January 18, 2017

PUSAT SAINS NEGARA, KL

# Throwback 2014

Lawatan ke Pusat Sains Negara
Tarikh : 06/12/2014


MyHandsome son baru berusia 2 tahun
Tapi mak nye yg over nak bawak jugak melawat PSN hihihihi
takpe kasi aje lah tambah2 new experience in his memory ye dak?


Ni kat Kids World
kat tengah2 building PSN
terkejut gak le ada tempat permainan kanak besar & luas gini

tapi MyHansomeBoy tengah ligat@lasak time ni
kejap2 aje kasi gilir2 naik turun stroller 
sebab memang mengah sangat2 asyik berlari main kejar2 dengan dia
berdesup2 lari mengalahkan Rabuan Pit

time nak balik dah ni
si kecik dah meragam, dah moody
momy nye sebok nak brfoto-gedix kihkihkih 
makan kat cafe PSN aje pun
lawa view kat bawah nun
menghijau je..
kesian si kecik ni..kejap aje dapat turun stroller
melasak sangat...momy ikat balik dalam stroller
demi keselamatan kata nye
layan kan aje foto2 ye
ni abang sepupu myHandsomeBoy
elok juga kasi si abang ni explore segala information kat sini
budak kecik ni ingat indoor playground gamaknya
semua benda dia nak test drive..
nak test itu ini hahahaha!
amboi happy nye dia 
kat entrance
bakal angkasawan
paling lama layan beliau berlegar2 kat sini
kemain happy dapat main dengan cermin
seronok tengok setiap relection dr mirror tu..



* foto ihsan dari google je, tak sempat nak snap..cuaca panas ohoi*
ada mini water park kat luar PSN
cuaca panas terik, myHansomeBoy dah mengantuk
so kami jeling2 aje lah
next time may be..dengan daddy pulak
heeeeee 
* foto ihsan dari google je, tak sempat nak snap..cuaca panas ohoi*
macam best je..
free entry ye..?


Sekian lawatan singkat kami ke Pusat Sains Negara (PSN)..
si kecik mungkin tak berapa faham apa yang ada dalam PSN
tapi sekurang-kurangnya beliau dapat sedikit pengalaman di sini.

Keseluruhan PSN ni memang best. Very informative. 
Cuma nya certain2 tool & faclitities seems sikit usang masa 2014 tu..
Nak repeat lagi bila si MyHandsomeBoy dah besao sikit.



January 16, 2017

FAMILY HALL - PART 1


Projek ke-2 interior kami sasarkan pada family hall 
Jadi nya.. agak sukar jugak untuk mencari konsep yang sesuai
seboleh-bolehnya kami mahu manfaatkan setiap inci untuk setiap sudut 

Setelah dicongak2..dicampur..di bahagi...di darab..semua 
kami akhirnya bersepakat untuk merealisasikan impian kami
Tetapi nampaknya incek hubby betul2 kasi sang bini nye ini fully occupied all the ideas
Makanya memandai2 lah si bini nya ni mintak  apa yg dihajati..

mau library corner lah...TV console lah..tapi semua nak yang simple aje but nice
Tenkiu so much incek hubby kerana meletakkan kepercayaan 100% untuk si bini merekacipta ruang idaman santai2 kita anak beranak..I likeeee!! heeee

Seperti biasa kami melantik I-HOME sebagai konsultan & perlaksana projek
Kami sukakan kerja I-HOME yang kemas, bersih, pantas &berkualiti.
hampir 90% interior design rumah kami adalah hasil kerja I-Home..hmmm

Pemegang tangga kami removed & digantikan dengan book shelves..
untuk kasi pencahayaan yang mencukupi sampai hingga ke bahagian ground floor kami kasi taruk glasses sebagai dinding shelves.. so then cahaya matahari boleh tembus sampai ke bawah..

aduhai dah bertahun2 still sepah2 rak nye..wkwkwkwk
ada lagi berkotak2 buku...berkoyan2 belum di susun..

TV console biasa2 aje..
cute & tak semak mata ku memandang..


Separuh daripada view family hall kami yang comel lote..uhuhuhu












January 9, 2017

Gold Cost Morib

#Throwback 09/12/2014


Edisi terjah last minutes aje..

Adik ipar kursus kat sini...so kami kami pun join aje la lepak2 sama2..

Budak2 happy lah dapat main air..


 Tak sabar nak terjun tiruk dalam air 

 Terer pak sedara MyHensome boy ni ..sekali turun 2 beradik sekali
 Posing jap sebelum sambung terjun tiruk lagi
sambung berendam lagi..sampai kecut
 
 naaaa!!mak ko yg over!
 see mak2 yg over..kannnnnnn :p
ok balik bilik.. sambung berendam dalam jakuzi pulok

activity wajib percutian...
makan...memakan..makanan..dimakan..

penutup vacation.

Daaaaa..



Note: overall okay lah tempat ni cuma nya gap between adult pool & child pool tu sangat2 dekat & agak merbahaya & perlu pemantauan tinggi dari ibu bapa. Risau jugak jika tiba2 kanak2 tergelincir dalm adult pool tu..so kena hati2 selalu ya.Cheers!!