December 19, 2014

Rabbit Fun Land, Broga


Dapat information tempat menarik ni pun selepas terbaca blog KAKAK CANTIK ni

Disebabkan little hero suka dengan apa2 saja yang berupa- paras rabbit
maka pada 13/12 before depart to PD aku telah bawa si little hero ke sini

Keseluruhan bagi aku tempat ni menarik untuk dikunjungi terutama untuk kanak2
mendedahkan mereka kepada sesuatu benda baru secara live - melihat, menyentuh, bermain.

Tapi..bagi anak2 yang ada masalah athma @ semput digalakkan memakai face mask
untuk mengelakkan habuk2 hama yang beterbangan dari binatang2 yang dibela di sini


Tiket : Adult & Children : RM5/pax
Operating hours : 9.00am - 6.30pm

Macam mana nak pergi ye?
Bila masuk saje pekan SEMENYIH tu terus awak menghala ke BROGA ya
(sebelum Bukit Broga)
 akak tak sempat nk snap foto sini-sana disebabkan hero yang tak reti duduk diam2
maka nya, sorry sgt2 ya NoorAtikah cilok ini foto dari blog kamu

poney ride pun ada
this time si kecit takut2 dengan bunyi kuda tu
so tunggu besar sikit lah ya sayang kita ride on the road..hiks
 permulaan yang bagus
elok saje si hero berjalan2 santai dengan payung ceti nya
kebetulan cuaca agak panas..berpayung sakan si hero
my mom feeding the cuties goat haha

 entah la...mata aku nampak seperti banyak pula kambing berjenis2 di mana2 sahaja

 haiii yong..nak gi mana tu??
(gamaknye itu ler soalan dari 2 eko comel lote ni..)
yang kiut ni ...kijang rasa nya  
 haiii!!!
comel tak kak tonn?
jambul yang mahal tu..
pemanis kata nya..kah3
poney ride
tak dapat nk ride pun
hero takut bunyi and ekot libas2 tu



 selepas terdengar aje bunyi binatang yang pelik2 mengaum, mengembek, dan segala meng-lagi
si kecit mula kecut perut
asyik minta dukung aje
rasa nak patah pinggang membawa hero yang udah 13kg itu..huk4
 tengok lah tu
semakin kuat bunyi-bunyian binatang2 semua tu makin kuat pula dia peluk tengkuk ibu nya
parahhh ni...kena ajar selalu buat 'site visit' binatang2 ternakan ni..hahaha 
 sekejap aje
selepas lihat aje kelibat rabbit
terus terjun nak bermain2 dengan rabbit
seronok hero kasi feeding rabbit
jinak2 rabbit2 nya...asal sumbat je makan
asal makan je sumbat
kih4

si hero taknak naik jambatan gantung ni
kasi abang sepupu beliau aje yang beronggeng2 solo2 atas jambatan tu


belek2 hp...tak banyak pula foto2 yang diambil
penat berdukung aje
tak sempat nak rakam video klip bagai
sob sob sob






December 17, 2014

NEW NISSAN X-TRAIL- MALAYSIA



Adehh...meleleh ayaq lioq i tell u..
Soooo handsome oh!!

u may get more infos at HERE



both photos credit to : HERE


Tapi...
lagi meleleh dok teringat burger MELETOP ni
suke! sebab menggunakan isi ayam fresh yg dipanggang di dalam pemanggang ajaib
malam ni nak gi order lah..!!!



December 10, 2014

HERO DAN AIR


Budak kecit dan air memang tak dapat dipisahkan
majoriti si kecil2 cilik memang suka bermain air
setuju ke idok? *sila angkat kening! aha :p

Beberapa siri si hero bermain mandi-manda di Water Park


INI DI BOYOU LAGOON WATER PARK RESORT, MALACCA
#06 & 07/10/14#
ni dikira short vacation trip plus anniversary la ye abg..?heee
(walaupun si hero kurang sihat, dengan beralih nya angin nampak terus kebah demam lepas bermain2  dgn air..heee)
(percutian singkat bersama ayah si hero & my parent)
V
V
V
V


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

INI DI GOLD COURSE, MORIB
#22/11/2014#
(of course macam biasa si hero paling happy lah...nak pula bersama para sepupu-sepapat beliau..heee)
V
V
V
V


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ini di LOST WORLD OF TAMBUN, PERAK
#30/11/2014#
juga percutian last minutes decision..hihihi
 V
V
V
V
V

 Lepas mandi-manda melawat mini petting zoo pulak...suke budak kecit ni tengok binatang :p


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

INI TERBARU DI PORT DICKSON
#13/12 ~ 14/12/2014#
juga last minutes planning ..for our mom's birthday celebration

 menu kami malam itu..terjengol kepala ikan siakap tu ha!!
warm up sebelum terjun laut..amil mood bawa hero tecit pusing2 naik kereta kuda.
acara kemuncak lah! sikit aje foto2 tepi pantai sebab memasing busy main air saje...




December 2, 2014

DOA: PANDUAN & AMALAN



DOA-DOA DALAM SEMANIS KURMA :

1. Doa Agar Anak Cepat Cerdik : SURAH AL-ANBIYA' AYAT 79.
2. Doa Agar Anak Taat Pada Allah : AL-BAQARAH AYAT 128.
3. Doa Untuk Mendapat Anak Yang Soleh : ALI IMRAN AYAT 38.
4. Doa Lembut Hati : SURAH AN-NAMLI AYAT 30-31.
5. Doa Kasih Sayang Suami Isteri Bahagia : SURAH AL-FURQAN AYAT 74 & ALI IMRAN AYAT 31.


LIKE DAN SHARE ILMU INI !


November 24, 2014

2014: The Big Bad Wolf 24-Hours Non-Stop Book Sale @ MIECC, The Mines

Wharghhhh!!!
Nak...nak...nak!!
nak jugak terjah..!!
abeng...boleh yer?!




The World’s BIGGEST Book Sale
returns to the Klang Valley!

With every book at 75%-95% off retail price
and countless treasures awaiting to be discovered,
no hearty of the Big Bad Wolf should miss out!!

The Book Sale begins at 7.00am on 5 December 2014
and ends at 9.00pm on 16 December 2014!
Come and enjoy the 24 hours non-stop of fun with books!

Time
Begins 7am on 5 Dec
Opens 24 Hours Daily
Ends 9pm on 16 Dec

Location
Malaysia International Exhibition & Convention Centre (MIECC)
Jalan Dulang
MINES Resort City
Seri Kembangan, Selangor

(The Big Bad Wolf Book Sale is proudly organised by BookXcess)
BigBadWolfBooks.com

www.facebook.com/bbwbooks