July 31, 2017

Pantai Kelanang: WE [Throwback Entry 2015]

[#throwback entry 2017]


Sesekali ayah dak ensem balik Malaysia sure pantai jadi pilihan
Seronok santai2 tepi pantai
angin sepoi2

dak ensem pun suka main pasir

so kasi aje beliau explore all the nature



masak sendiri baru umphhh!!


WE - just 3 of us
mmbammmm nyee jari jemari my 2 heroes ni ekekekek

pantang lah jumpa pasir
tak sempat tukar baju :p
pampers pun tak sempat tanggal tau 😆

his own imagination
ibu nampak macam cat aje




January 27, 2017

Farm In The City, Seri Kembangan



#Throwback25072015

Sesekali daddy balik bercuti bawak dak tecit ni jenjalan..

 Pakai tag dulu sebelum enter yer
okay dah nampak muka budak ceria
happy kemain
memang susah nak ambil foto sefamily
kadang2 mood dak tecit baik...kadang2 no hope lah
Intai2 Disnasor Turtle dulu ye..
mungkin dak tecit belum tau & confuse apa jenis binatang kah ini
 ini giant turtle 
tapi...ibu dah lupa berapa usia si dinosour ni ah
  happy nye tengok turtle swimming
mungkin dia pun berangan sedang swimming bersama2 gamak nya 
 Di usia 3 tahun ni memang banyak benda dia masih takut2
setelah dipujuk akhirnya nampak berani untuk feeding si 'jantan macho' bertampuk tu
 dia bagitau chicken is dancing & singing
aduhai..apa2 lah anak uiii 
mula2 takut

lepas tu dia pulak ajar ayah how to feed the 'raksasa' tu..
 Pantang jumpa air
 ikan kecik2 comel aje

 okay ..next gi tengok flamingo
ibu terlepas peluang untuk ambil foto dak tecit bersama rabbit..
kerana...selepas itu hujan turun selebat-lebatnya
 hati terhibur sedikit dapat melihat swan
di bawah swan bamyak betul ikan
 Sambil2 kasi feeding ikan
 apalah yang disembang dua beranak tu ye
ayah kasi chance hero ber-poney-ride
 Dapat lah habis 1 pusingan 
risau jugak takut beliau melompat turun
Alhamdulillah semua ok ok aje
brave boy!
 Sebelum balik singgah ber-foto-gedik lagi 
\tak dapat berlama2 disebabkan cuaca yang bergerimis
Yeay! dapat attendance certificate!


Overall, bagus tempat ni ..really appreciated their efforts to make our kids get close to the nature & animals..In Shaa Allah akan repeat lagi.
Daddy !!! Kami tunggu!!!





January 23, 2017

MyCikebumbumbum





#Throwback lagi...dan lagi

#7month
#mycikebumbum
#breastfeedbaby
#sihatwalafiat
#dahpandaimenyakatorang
#melasak

















NOte:
Ibu rindukan memori masa kecik...cepat benor kamu besor..tak puas gomol2 bau baby
sekarang ni nak gomol siap kena tepis2 lagi...cedih...uhuhuuhu



January 20, 2017

Sepetang Di Taiping


#Throwback 17/05/2015


Awal2 tahun ni kita layan throwback entry aje la yer..
Banyak entry tertinggal ni...woweeee

 Selepas menghadiri kenduri anak atuk saudara di Taiping, keesokan ahri nya kami ke Taman Tasik & Zoo Taiping

Kami bungkus popia basah & murtabak di bawah Larut Matang & picnic di tepi tasik
 Tapi tak dapat berlama2 disebabkan tiba2 sekumpulan monyet..er kera ke..datang buat site visit di tempat kami picnic
So sebelum 'mereka' rampas 'kawasan kami' baik kami angkat kaki dulu lah hahaha

 Tiba di Zoo dah almost tengah hari
approaching his nappy time
So mood agak ke laut lah
 layan tram aje lah..tak larat eh nak berjalan di bawah bawah panas terik
 jeling2 flamingo dari jauh aje lah
 Si kecik tak tahan panas..kami layan lagi naik tram pusing2
 Mengantuk gamak nya..beliau tidak layan sangat binatang2 kat belakang tu
mata dah nampak bintang2
 ya Allah..memang payah sungguh nak bergambar sefamily
Ini entah keberapa kali baru elok kejadian nya
kesian pada photograper yg sabar menahan kerenah..hihihii

Dia suka camel, tiger..tapi tidak bernasib baik..
semua binatang kesukaan kasi posing bontot saje
time untuk tidur gamak nya..

Oh lain2 foto mungkin hilang dalam simpanan..
lagi pun tak banyak foto kami ambil..sebab family spend time is the most important





Kenduri & Door Gift

#Throwback 2014 lagi....



Benda2 kretif gini ...sayang pulak nak buka makan..
Still simpan ampai ke hari ini 
Tak naik kulat pulak eh..
Hihihihi