August 25, 2015

Dah besar



 dalam banyak2 kedai gunting rambut
aku suka 1 tempat ini saja
berdekatan dengan rumah mertua
agak jauh dari rumah...tapi berbaloi lah
hair cut dia memang kemas & mengikut piawaian selera mata akak non ni.
servis pun tip top.
tak perlu tunggu lama2
my little khalaf pun dah selesa di sini
sejak usia beliau setahun, di sini saja lah tempat 'tebas' rambut beliau
pernah cuba di tempat lain
memang mengecewakan pandangan mata akak non.


Gigil


Tu diaaa..mood tunggang terbalik lately
jengok2 intai2 apa patut..sapu2 lap2 lantai..siling..dinding blog
berkepuk-kepuk berhabuk-habukan
ekekekek

jap..sebelum merapu-rapan, minda ni dok tengah fikir2 mana nak start dulu
pasal donia kah? pasal anak kah? cari pasal kah?

hmm...start dengan spring cleaning lah kut. sempena spring cleaning blog ku jua..hek hek hek! :p


 syukur kerja semakin mudah & cepat dengan ada nya benda comel ini
PRO-CYCLONE ROCKET VACUUM nama beliau yer.
multi function - boleh vacuum seisi ceruk rumah, karpet, lantai, dinding, siling, atas bawah tepi kiri kanan
terrrima kasih banyak2 incek hubby terchenta belikan new gadget untuk isteri tersayam mu ini
ini baru suku bahagian rumah
berkepuk2 habuk halus2 
dari ceruk rantau manakah mereka ini datang?
sedangkan sehari sebelum itu aku bersungguh2 gigih mencuci merata2 ceruk rumah


Ngomel kakJade: Sudah almost 3 bulan gadget kesayangan ni bersama kak non. review ye? memang bestestt.. mem-vacuum tanpa menggunakan tenaga. .sambil vacuum boleh layan WA,sms bagai gitu. ekekekek. memang betul2 cyclone version ni. hama halus2 di tilam...bantal..langsir pun dia sedut selamba rock saje kau!




July 2, 2015

June 26, 2015

Mencari idea untuk new toy's storage

 Sejak si little khalif ni membesar
rumah tak pernah cantik sebab rajin benor beliau 'mengemas'
tak apa..itu tandanya sel otak sedang berhubung dengan kreatifnya

Macam2 idea dalam kepala otak geliga ni memikirkan bagaimana mahu
meng'organize'kan semula toys storage (diruang tamu) si kecit ni agar nampak lebih
kemas & efisien
serta yg penting lebih flexible

Masih dalam perbincangan dgn incek hubby terchenta
masih review which is the best & more efisien

Aduh ...inilah akibat terlupa nak save link..
btw, would like to express my big thank to those below photo's owner yeah
pls apology me because taken these photos without permission oh!

 suka konsep ni. kemas. transparent.
labelling also 1 of a good idea
toys Hakim banyak...also can be consider this kinda concept.

 yang ni pun best. boleh ubah2 sini sana bila jemu.
 cantik.
hiding concept yg menarik.

taknak pening..haa pilih je konsep gini kan...hehehehe

Ngomel KakJade: nak simple konsep aje pung untuk re-organize toys storage kat ruang tamu yg makin hari makin berselerak tu..huhuhu