September 3, 2008

Peristiwa 1st Ramadhan..



rakaman dpn umah aku
slps angin puting beliung
pokok tumbang n tiang letrik tecabot
kesian jiran dpn umah aku
gate n bumbung ranap ditimpa pokok
bumbung dpn umah gate tecabot
cuber korang tingok..dogol bumbung dpn umah






snap abt 5.15pm
sume poko2 tumbang2 di kiri
kanan jln dh dialihkan




Aku wanna sharing sumtin' ngn u oll
mungkin u oll x pnah alami apa yg aku tlh alami
Peristiwa ni btol2 berlaku recently tatkala 1st day
sume umat muslimin muslimah sebok mengerjakan ibadah puasa
generally btol2 meninggalkan kesan trauma dlm idupku
kbetulan tinggal aku dgn anak buah aku Syafiq aje kat umah
sume lelain kuar ke Jusco shopping brg2 umah
cuaca yg td terang benderang dgn x semena2 dtg angin kuat
petir kilat guruh berdentum dentam di luar
cuaca yg td cerah tiba2 gelap pekat spt kelam malam
hujan turun selebat2 angin kuat petir guruh menggila2
aku betul2 takut..
aku dpt rasa kan sesuatu yg buruk akan berlaku di luar
aku terlalu takut..keadaan di luar sgguh luar biasa
aku ke ruang utama utk switch off suis utama
tiba2 depan mata dpt ku saksikan pokok di dpn umah terbelah dua
di panah petir and di pusar angin puting beliung aku agak
tiang letrik tercabot kuar dr bumi
aku betul2 takut..takut sgt2
keadaan di luar umah btol2 menggila
bunyi berdentum dentam di atas bumbung umah juga btol2
buat aku x keruan
tiada apa mampu aku laku kan..ku suruh Syafiq azan kuat2
mulut ku x henti2 mmbaca ayat Qursi
aku pasang kan mp3 Yaasin di hp aku
itu jer yg mampu aku lakukan
bila ujan agak reda..aku jengah2 di luar umah
Ya Allah...Astaghfirullah..keadaan luar lintang pukang
pokok2 byk tumbang..banjir kilat sini sana
keadaan di tempat aku mmg teruk
seperti dilanda Garuda lagaknyer ..
moga kaum2 yg jahil m'dpt ikhtibar dr peristiwa ini..

2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dah pandai kak tinie wat blog..

nice la...penuh dengan ayat2....

hehehehe

salam puasa ek kak tinie..

Tinie An said...

hehehe bkn pandai wat blog jer..
wat neskopi tarik pon molehh...hik2 :D