July 21, 2009

Gerhana Matahari

Sdg syiok2 bt keje..nun..
sayup2 terdengor celoteh colleague bkenaan gerhana matahari esok.

di mn bulan akan berada diantara matahari & bumi lalu menutup keseluruhan cahaya matahari.
Fenomena ini akan berlaku khususnya diseluruh benua India dan China.
Bagi rakyat Malaysia, mereka yg berada di utara tanah air khususnya Insyallah akan dpt melalui peristiwa ini esok Rabu 29 Rejab 1430/ 22 Julai 2009.
Di Malaysia, gerhana penuh matahari ini dijangka berlaku mulai jam 08.23am - 09.48am.

Bagi yg tidak bkesempatan utk keluar, uolls bley melihat peristiwa ini secara live thru' below website (0823-0948hrs):

www.live-eclipse.org; atau
www.eclipse-tv.com

Salam.


9 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

thanks kak jade..
sudi bgtahu info tentang nih

lalalala

DaliaLiyana said...

aahh..pg tadi pun dalia baca citer ni kat paper....btw tq 4 dinfo kalau tak sempat tgk tu...

GreenJade said...

Yanie-same2 behbeh..dpt nengok dak?

GreenJade said...

Dalia-u r welkam..dh nengok ke? ;)

rasp said...

sib baik u infrm...me ketinggalan laaa...

GreenJade said...

rasp-arini mendung & jerebu..x dpt nengok live..juz skudeng2 kt website tu td hehe

Ad Rifza said...

Alaa melepas tak sempat..hehe...nanti nengok webzite jer lah...huhu
Kalo gerhana hati kat mana lak nak nengok?..ngeh3x..

GreenJade said...

Ad-loL terlepas sudeh ek..xpe negok jek kt youtube nnt..

huikh..sapo bg gerhana hati Ad nih...?ni kna suh dikyah@kak Limah Berry tampal koyok nih hik3..err larikkkkkkk

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tgk gerhana dalam opis jerrr....


dok mem"zzzZZzzz" kekkekekke