August 28, 2009

Bau vs perasaan

Vahhh cptnye ms berlalu..udah 7ari kite bpose ye kwn2..lately, rata2 blog kwn2 sumenye 'berbau' pelbagai juadah. ade bau asam pedas,kdg2 berbau ayam percik, jugek terbau2 sambal udang,trifle,jus kurma & bla bla aihh..malah bau2 tersebut amatlah jrg2 terbau di bln2 lain..tetapi ada di bln puasa. hebatkan 'aura' bulan puasa hehe.. ;)

ape yg penting akok bley cedok idea2@menu2 mereka utk mengasah bakat & menunjukkan skill di dapo. Some of 'em sempat ku copy & paste utk dijadikan 'bhn rujukan' utk persiapan berbuka puasa nnti.

Tp..kdg2 hiba@sebak pula hati bile mengenangkan incek hubby di perantauan..apelah yg beliau mkn agaknye sdg kan aku sehari2 dijamu dgn pelbagai juadah yg enak2 :( Sementelah utk beliau membeli makanan pon agak susah..agak jauh dr tmpt penginapan..xde bazar Ramadhan spt di sini..malah makanan yg dijual pon x serasi dgn tekak org Malaysia..seb baik hubby byk hidup diperantauan selama ini..di Jepun, German, India, Indonesia etc..faktor2 itulah yg menyejukkan sdikit hati akok nih..tp akok percaya tekak beliau sentiasa rindukan makanan2 Mesia..x gitu abg? tp..sbg isteri still terdetik rasa sayu yg x dpt akok ungkaikan.. ;(

Ramai yg bertanya malah pelik nape akak x temani beliau di sana..? Sebenarnya ada byk sebab,byk komitmen besar, byk lg perkara2 berbangkit yg perlu di setel di sini..hanya suami & saudara2 rapat yg memahami..moga our future mission & vision diredhai & dipermudahkan oleh-Nya..InsyaAllah!! InsyaAllah tiba masa kami akan hidup spt org lain..hidup bersama2 aman bahagia spt mereka..hingga ke akhir hayat :)

p/s: tersebak sket mengenangkan suami di Riyadh.

8 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> bl0g adik mu ini lom ada lagi gambar juadah berbuka posa....

hehheheh

j0m berbuka sama2 ahkak ku...

NORHAYATI BERAHIM said...

tinie akak dah pernah rasa, 3 tahun pertama perkahwinan, suami berbulan2 tak ada,.skrg bila dia ada disisi, tak sanggup le lalui lagi, lebih2 lagi ada anak..insya-ALLAH berdoalah supaya tuhan permudahakan segalanya dan tinie boleh hidup bersuami isteri macam orang lain..AMEEN...

[ Hanie ] said...

tabah menghadapinya yer kak jade :)

GreenJade said...

yanie-xpe..slow2..kasi kwn2 present juadah2 yg lazat2 dulu hehehe

jommm..bile tuh..?mai habaq mai ;)

GreenJade said...

NB-Aminn..thx so much akak..sll mmberi kata perangsang mmberi penguat smgt utk sy :)

GreenJade said...

Hanie-thx dear :)

eedany said...

1 hari nanti mesti dapat bersama macam couple suami isteri lain.

time tu nanti mesti tinie hari2 masak special untuk suami tersayang.

jangan sedih2 k tinie...senyummmm

:)

GreenJade said...

eeDany-tks so much atas kata2 smgt..dh semyum luas2 nih :)

Itulah impian & idaman sy :)