November 22, 2009

Frust tertonggeng OR frust menonggeng?

Peritkan kalu frust tertonggeng?
Cube nengok aksi org yg frust itu...sgt sebak kan?



wakakaka! =))

tergelak2 guling2 360 derjah akok nengok aksi anak buah ahkok yg sorang nih membaca buku. Ape ke peliknye membaca dgn begitu 'penuh aksi'? Tp..gitu ler antara aksi2 pelik tika beliau membaca..curi2 jek snappy2 gambo nih hik hik hik :p


*********************
o ye disamping tuh tenKiu 2 kak eCah atas rempah soto spore itu ari..arini sdh selamat ahkok membuatnye..masak sempoi2 jek ala2 bujang gitu hehehe..rasanye agak lain dr soto2 yg ahkok pernah mkn di sini [sejak tinggal di Sngor pandai le plak mkn soto ahakz]...al-maklum rahsia tradisi keluarga mereka itu katenye..mmg superb..!!


~antara bhn2 utama [ketupat nasi]& aksesori tambahan ~

InsyaAllah kalu ade belen2 nye akan ahkok bw ke opis esok..kalu licin micin ahkok mintak maap byk2..lain kali akan ahkok usahakan bw ke opis ..okeh :D [to incek hubby: hehehe tggu kpulanganmu Jumaat ini..menu ini akan ade dlm top list juadah raye nnti :D]

alehai leka mkn smp telupe lak nk snappy gambo penuh pinggan.. so kekdahnye cilok pic bwh nih dr incek gugel..amponkan akok pd owner pinggan soto di bwh ini :D


~foto ini dicilok dr incek gugel..~

6 comments:

Ad Rifza said...

Tertonggeng mencari aksi yg boleh membuatkan dia fham kot...hehe..
Wahh mcm best jer soto..awat tak letak resipi skali..secret recipe ek?..huhu

NORHAYATI BERAHIM said...

tinie..wah2..cik hubby awak nak balik ya..selamat beraya bersama2 ya..
sedap nampak soto tu..nak kena buat ni..dah terasa2 di tekak

eedany said...

hik hik hik...

tak penat ke dia baca buku dengan style cenggitu? hik hik

Saya macam pernah makanlah. Tapi dah lama...memang sedap!

GreenJade said...

Ad-nk resepi eh? meh seposen hahaha :p

*nnt akok jade post kan kt n3 nooh.. :)*

GreenJade said...

NB-tu yg dok sakan try test power masak2 tuh hahaha

sila2..mudah jerk..beli rempah soto muar pon sedap kak :)

eedany-tu ler heran nye..x lenguh pulak dia menonggeng lelama gitu hehehe

soto mmg sedap nk2 lak tmbh kan dgn cili api kicap..ferghh..cam nk malatop tinga hahahaha!!

rasp said...

hahahahhahahahahahahaha
aduh....gelak guling2 i tgk aksi tu....kelakor sungguh sis..naper leh jadik cenggitu hehehehehehehe...

ermmmm terkecur la tgk ur soto...
ada lebeh post la kat i skit :)