December 23, 2009

Macam mimpi..tp realiti..

Currently badan still weak..ksihatan still blom fit..coz akak keguguran baru2 nih..bleeding yg teruk..sakitnya ya amat..bagai di hujung nyawa..

apepon..bsyukur sgt2 dgn kekuatan mental & fizikal yg Allah kurniakan..syukur sgt2 dgn kata2 semangat yg x henti2 dr hubby nun jauh di rantauan :)

x putus2 doa pd-Nya..moga terus diberi kesihatan yg bpanjangan & kekuatan jiwa utk terus menjalani kehidupan yg mendatang.

p/s: kwn2..jika ada apa2 tips slps keguguran share2 lah dgn akak ye..byk ilmu yg kurang nih..moga mmberi manfaat bersama2 :)

10 comments:

aleena said...

semoga cepat sembuh seperti biasa ya..

take care n have a good rest ya..

Maswani said...

sori tinie, x tahu pn tinie cmtu.. bila?

semoga cpt pulih..kata org kena rehat mcm org bersalin normal juga. tp xtau la.

take care ok..

NORHAYATI BERAHIM said...

salam tinie? da berapa bulan gugur? sian kat tinie sebab suami jauhkan..itu yang sedih tu, tapi akak tahu tinie seorang yang cukup tabah..
akak keguguran dulu nak masuk 4 bulan, 3 bulan dan 11 minggu, tiga kali gugur..perasaan yang pertama memang kecewa..yang kedua dan ketiga rasa biasa2 sahaja..
gugur memang sakit, sakit gugur..sakit kecewa, buat masa ni jangan berurut dulu..
kemudian mesti doc tak kasi mengandungkan dalam masa 6 bulan, ikutlah cakap doc untuk rahim tu kuat, jangan makan masam2 dan majakani..itu pesan pulak bidan..ikut sahaja yang mana baik, banyak2 berehat...take care tinie..

GreenJade said...

aleena-thx dik.u2 :)

GreenJade said...

wani-tenkiu br jek awal mggu nih kena..tu ler...tgh pantang btol2 nih hehe

GreenJade said...

NB-owh dugaan akak lg hebat..kagum sy dgn ketabahan akak syukur at last akak dpt anak spt Teta yg baik, pintar & comel..

jd penguat smangat utk saye nih.btol kak..sedih, kecewa, sakit sume ade.syukur dh dpt terima knyataan.moga sy juga setabah akak.

rasp said...

sori sis, baru buka blog and tahu kes nie...i'm sori to hear...

akak dulu pun pernah keguguran..2x lak tu...
tapi doktor akak ada ckp...
kata doktor, maybe fetus tu tak cukup sihat/sifat kejadiannya..
maka Allah Maha Mengetahui
jadik dia amik dulu...
insyaAllah ada rezki nanti...
tup tup smpai 4 org anak ahkak lepas tu...

i know u are strong...
byk2 berehat...
rilek2 dulu 5,6 bulan then cargas semula k *wink wink*
all the best dearie!

GreenJade said...

rasp-thx a lot sis.btul tuh Allah lebey mgetahui..mane tau rezeki btmbh2 pasni hehehe :D

Suzi said...

salam tinie...
alahai akak ketinggalan keretapi...
byk2 beehat ye tinie...akak dulu pun gugur juga masa kandungan pertama, memang lama juga nak pulih semangat balik..sedih sgt2...tapi kita kena yakin setiap yg berlaku pasti ada hikmah disebalik nya...byk2 bersabar ye...

GreenJade said...

Suzi-thx akak.btul tuh..Allah lebih mngetahui..Alhamdulillah dgn kata2 nasihat & smgt hubby & kwn2 sume sy rs lebih kuat kini.. :)