February 19, 2010

Bile Jumaat & Lightning Thief


suker suker!!

bile Jumaat..?? makne kate..

arini..last day keje..sooOoooo...esok luse kite cotikkkk...yebayebayebaaa!!

hamboi2 suke kemain ye kak non? elehs uols pon suke Jumaat kans..kans?ade yg x suke? kasi angguk lu punye kapala hihihi :p

pas keje..bedesup ke J-J ngan 2 BFF (bespren forever) kt opis nih. xceli J-J sberang jalan jek keh keh keh..wpon J-J nun di sberang ..tatapi mau melintas itu hiway amatlah byk nye rintangan ye dok dak Yun kans..kans..?!!

stlh mndpt keizinan hubby techenta..ku ikut itu 2 makhluk jelitawati itu nonton muvie..aihh hari biase pon ramai org nonton muvie eh..?? kunon2 verangan2 dpt seat plg belakang..plg atas..tatapi..ceSsss!!! ampeh2 belako harapan itu tinggal harapan kans kans adeks2..??!!soooOOoo tenganga2 lah kito be-3 kt tgh2 seat yg almost udah nk melekat di dpn screen TGV itu :p

Best gak ler layan muvie nih [Percy Jackson and the Lightning Thief] esp sound effect itu kasi jantung akok berjongging2 di dlm taw :p

wpon jln cerita mmg mengarut di alam nyata nih..namun bley lar sbg p'hibur halwa mata & telinga smbil lepak2 santai pas keja..citer fantasi yg penuh emosi & aksi yg bikin jantung kdg2 hampir nk tercabot dr paksi nye hehe

menurut pemahaman aku yg sket2 blur nih.. citer nih pasal Half-God Half-Boy, Percy Jackson anak kepada Poseidon, God of the Sea mengembara mencari Lightning Bolt kepunyaan Zeus, God of the Sky yang telah dicurik oleh pakciknya Hades, God of the Underworld. sms pengembaraan beliau byk berlaku aksi2 yg mencemaskan seperti..hahhhh sudah sudah..nak tau lebih lanjut gi le nonton sndiri occay! :p [merapik bunyik jln citer nih kans..mane de half-manusia half-dewa ye dok?]..wpon seems sbg hiburan ringan hope jgn pulak ade makhluk2 remaja bile blk dr nonton movie nih tetibe verangan2 ngada2 lak yg korang tuh anak2 dewa pulok.sesat tuh dik!tengok boleh..tiru aksi jgn skali occay!!

1 comment:

Maswani said...

blum tgk cer nih..best gak ada sinopsis cmni..tq2..hehe..