July 17, 2010

Sambungan Putrajaya's Floria & Garden 2010

Hommak aihh punye la malas nk uplod gambo
udah sminggu teperap dlm folder jek
ni sinambungan kisah ke Putrajaye last week
mmg berbaloi & really had fun sepetangan di situ

pegi ler..kat Presint 2 Putrajaya..tepi tasik nun
sok last day..sila lah ke sana seisi famili
layan aje lah ek foto2 gedix anak-beranak nih
aku lebih suka snappy2 foto pokok2 yg jarang2 aku dpt lihat jek
last aku lihat pokok2 ni secara live masa aku kecik2 dulu jek

jom terjah..!!
antara view sepanjang lorong pejalan kaki
semai padi..cantik lah dorang taruk gitu
macam rumput imported kans..?
aku pong sangka kan itu rumput owh
pokok kelapak bercabang tiga..kui kui kui :p
sempat nonton show
kat area ni jugeks aku tenampak pokok mas cotek nih
1st time dpt tgk live
ape khasiat mas cotek yek?
ape yg aku tau dpt merawat paru2 berair, awet muda, ketat salur peranakna pas bersalin, kontrol tekanan darah tinggi & bla bla lg lah..

camera aku almost terpelanting tekejut ngn mendalah tuh..tuh..incek ulau melingkau tuh..
ku sangka kan ulau betul ..tp rupa2 nya replika ular jek..cess..!!
kussss semangat akok tau!!
sarang burung pong ade..
owh yg merah jambu tuh pokok ape yek?
sori yek mak bonda tumpang enterprem kehs kehs kehs :p
jakun gak aku..jantung pisang pon aku 'tembak' kehs3 ;p
eiii geram jek aku nnegok terong tuh..montoks2 mcm pakai botox yu!!
kau matahari ku!!
byk pokok matahari kat area nih..!!

ooOooo gini rupa nye pokok honey dew yea anak2
pong jakun gaks..pestime nengok live..wakakaka :p
aku suka lah pokok kipas nih..cunnnn lahh
depan umah opah aku ade pokok nih...tp udah kena tebas...syg lah..!!
itu pokok munge dgn model x berbayar nye :p pokok periuk kera..pong dgn model x berbayor nye.. :pmmg pijau bijit mata nengok orkid yg cantik2
ni bukan pokok munge yer anak2
ini model tiang letrik yek...ihiks!!1..2...3 lekuk..jantan betina kena lepuk..!!
kah kah kah..!!! geli ati aku nengok mak bonda dlm dilema nk pilih jamban bergerak yg mane satu utk 'melabur hajat'..
antam aje la mane pong mak..janjhi selesai 'maselah negare' mak tuh..keh keh keh :D


2 comments:

Mama Hanim said...

di celah rimbunan bunga yg cantik2 tu, ada cik puan tinie yg vogue..hehe..

GreenJade said...

MamaHanim-hehehe panas lah time tu Wani cam nk tecabot pala jek hahaha!!