November 1, 2010

Penyet jgn tak penyet

Di saat para kaki bola bz ngadap perlawanan bola Kelate vs Nogori 9..
kami sekeluarga bz ngadap ngudap2 AYAM PENYET hooh :p

This time kami ke restoran AYAM PENYET BEST-GIANT, Meru
yg baru dibuka nun, juz opposite to TESCO, Setia Alam ku yg permai hehehe

AYAM PENYET di sini mmg superb,mables, pedas yg best!!
kami x pegi to the other AYAM PENYET (AP) kat area luar GIANT tuh
coz mase survey majoriti tukang masaknye non-muslim..warga Myanmar
so sedikit terbantut selera ketika itu hehehe

sup asem..1st time jupe sup yg ditaruk jagung..ngeee
biasanya jagung kite rebus, bakor or buat bubor jek :D

tauhu & tempe
mmg best..tauhu lembut..tempe rangup sedap
signature dishes of cos lah
AYAM PENYET
sambal dia..perghh bikin kecor air liur lah..
nak lagiiiiiii!!! uhuhuhu
terung penyet...
gado-gado
lain pulak dgn gado2 yg biasa kita jumpe..
mmg sedap :)
sepinggan nasik putih pong udah bikin kantung akok full :p
recommended!!
mmg malatop..best!!
sbb akok suke pedas2 yg menggiurkan anak tekak ai hehehe
hah ko selagi ade ruang kat meja ..nk sumbat mcm2 :p
Alhamdulillah..
gendang gendot tali kecapi..kenyap perut..jomm lah angkat kaki...!!
hehehe

Ngomel KakJade; ni aku promote baekkk punye..hope len kali bley dpt AYAM PENYET pree 2 pinggan kuts...kehs kehs kehs :p

2 comments:

NB KARA said...

Tinie..ha ha dulukan, akak tak tahu apa bende ayam penyet ni. Bila pergi indon, merata2 ayam penyet, akak tertanya2 apa orang suka sangat dengan ayam penyet ni? Sudahlah sambal dia bau belacan aje lebih..kih..kih
akak tak pernah rasa di Malaysia, tapi selalu makan di Indon..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

mlm ni nak tangkap sekoq ayam..nak penyet2 dier...

hehehhehhe