September 15, 2011

Dolphinarium, Greek Park

Kejutan dr incek hubby

dlm diam2 beliau tlh booked ticket ke Dolphinarium @ Greek Park

utk menonton pertunjukan dolphin & singa laut

pertunjukan selama 50 mins mmg berbaloi2 & sgt2 puas hati

kbetulan kerusi kami plg hadapan maka tiada sebarang gangguan

cuma sekali-sekala terkejut bila bola air dilempar ke arah kami oleh dolphin2 nakal




disediakan taxi taman bg yg x larat utk berjalan jauh..

jom terjah

hubby sdg Q-up utk ticket verification



terlalu leka ambil video klip x perasan x byk foto

yg aku 'tembak'

nasib baik ada juga terjumpa foto2 sesat dlm simpanan :D




info tentang dolphin @ ikan lumba2di bhgn luar ada disediakan cafe utk mengisi perut yg kembali lapar & kesan suspen slps menonton pertunjukan tadi





owh akak suka tergedik2 bila melihat ini barang...






disebabkan masa masih awal, kami mengambil keputusan utk round2 sekitar Greek Park sblm pulang

disebabkan park yg besar, appx 4.5km maka kami decide utk berbasikal aje

ada 2 jenis basikal...utk couple (2 seat) & utk famili (4 seat)

sewa pun adalah sgt berpatutan hanya dikenakan AED20/sejam

tp..belum cukup sejam kami udah pulangkan

tak sanggup nk meneruskan kayuhan dlm cuaca yg sgt2 panas & kering

tp..apa pun kami sgt2 enjoy...

rase lomentik sgt berdua-dua an berkayuhan di dlm taman yg tenang & sgt cantik mata memandang...

bkn saja dolphin, rupa2 nya ada byk lg xtvt yg boleh dilakukan di luar sana..

juga ada disediakan keta kabel ala2 eye on Dubai gitu...

dpt lah melihat separuh dpd view tasik di waktu mlm.. penat berkayuhan kami singgah melihat anak2, mak2 & bapak2 beriadah di taman permainan

sgt2 meriah..


jgn risau anda tdk akan ke'sesat'an

kerana disetiap lorong ada penunjuk arah ye


penat berbasikal bolehlah singgah beli aiskrim di booth ais-krim nih

byk juga replika patung yg chomel2

haaa akak pun berposing ala2 chomel jugak lah

hahahaha bila sengal melanda

model pokok kurma!

:p





okay..dah stop kata hubby..jom balikk hari dh larut malam..

tak perlu mandi sauna bagai bcoz mmg puas kami bermandi sauna di sini

rasa sgt2 lapang kepala & segar badan lepas merembes2 keluar peluh2 dr badan..


7 comments:

kasihredha said...

lomentiknya naik basikal berdua2an..macam winter sonata.
luasnya kwsan ni...kalau akak sure dah cungap..hihi

wahida said...

bestnya ko nok...jenjalan sakan...

GreenJade said...

KR - hehe ni kena tukar summer sonata kak. panas berbahang2 hehehe

GreenJade said...

Wahida - sekali-skala visit laki ku..smbil2 melancong yg tak sudah2 hehehe

Mamachia said...

melancong bestnya...bilalah kita dapat pegi cini..
tengok gambar ni jelah..

MULAN said...

syok nya... luas betol park tu..

kalo nak sejok sikit kena pi ujong tahun agaknya kot..

lily lotus said...

bestnya :) teringin jugak nak beroamntika begitu..hehe