September 12, 2011

Jumeirah yang happening

Jumeirah adalah antara pantai pilihan yg menjadi tumpuan para pelancong

terutama pd bln Mac-Aug (summer season)

antara pantai paling happening & cantik mata memandang

Pilihan hubby utk stay di Jumerah adalah pilihan plg tepat

aku sgt suka Jumeirah yg x pernah sunyi dgn manusia

bandar yg selamat, sentiasa hidup & tdk membosankan


jom jalan2 keliling kampung..ngeee




pantai disekeliling tmpt peginapan kami sgt hapenning dgn pelbagai xtvt..


ada water sports adventure, ada pingpong pantai, camel riding, ada belon panas etc lg lag

pantai nya mmg bersih ..tak nmpk secebis sampah pun..


mungkin kerana amaran keras & setiap ceruk disediakan tong sampah


maka tak ada alasan tdk mmbuang sampah ditempat yg sepatut nya ye dok?



pak Arab yg kesesatan mencari arah tuju @ mencari unta yg hilang?


hik3


kwsn sekeliling penginapan..





bandar dlm taman..
kaki lima yg luas & kebanyakan restoran mengatur kerusi meja hingga di luar kedai..

di sini berbeza dr di M'sia bcoz pantainya berada di depan hotel

so boleh lah lepak2 minum2 smbil menikmati angin pantai..

sekeliling penginapan penuh dgn butik2, mall & restoran2 yg pelbagai pilihan


antara view dr pantai


walopon penuh hutan batu..tp masih dikekalkan tanaman pokok2 menghiasi sekeliling bandar..





aku suka kwsn sekitar yg bersih.

8 comments:

leya said...

wow bestnye jln2 mkn angin..lawa tmptnye..kt mne tu kak?

Kamariah Awang said...

Pemandangan yang menakjubkan. Cantik betuuuul...!

IxoR@ said...

saya terbayang terpikir...

mana bebenor tak kat sane?

hehehe... bestlah! cantik view....

awak, tlg Vote sy bole untuk contest Marie France kat fesbuk. Awk just klik je link ni... like the page, vote me 'noraini dahlan'

sini: http://www.facebook.com/mymfb?sk=app_150284795038582

vote ye... macih....

wahida said...

mmg bersih dan cantik...kan best kalau malaysia pun menitikberatkan kebersihan mcm kat dubai tu...

GreenJade said...

leya - hehe cuti2 visit hubby smbil2 jalan2 carik mkn sis..kat Dubai hehehe

GreenJade said...

KA - mmg segar aje mata memandang ma..nk pula tgk city dia yg bersih

GreenJade said...

Ixora - if folo exchnage rate kita still untung coz that why still untung kalu berbelanje..

GreenJade said...

wahida - setuju tu noks..patut kasi denda lebih berat pd yg pengotor tu agar Msia lebih bersih..