November 3, 2011

Dubai: Burj Khalifa

Alhamdulillah rezeki incek hubby bekerja di Dubai
dpt lah akak melawat incek hubby sambil melancong

satu hari..
incek hubby telah membuat kejutan slps candle lite dinner kami
diam2 beliau menempah online tiket utk 'mendaki' Burj Khalifa ;)

o ye..Burj Khalifa (Menara Khalifa)
adalah menara tertinggi di dunia (setakat inilah)
dgn ketinggian melebihi 800+ meter / 160++ tingkat
lift dia sgt2 pantas occay
if not mistaken sepantas 18 m/s (59 ft/s).
bikin jantung ana berdenyut2 kencang gemuruh semasa elevator nye
melonjak2 berdesup2 ke puncak menara

ready for adventure..yukk
dari itngkat 124...
antara view yg di'tembak' dr observation deck
boleh nmpk seluruh bandaraya metropolitan Dubai
lain kali akak nk bawa kamera moncong lonjong tu lah bang
mau 'tembak' view malam yg sgt cantik berkelipan cahaya nun
kalu tak sempat mmbeli sovenir di pintu masuk
anda juga boleh mndapatkan sovenir di tingkat observation deck di atas
dah puas jengah2 view dr utara selatan timur barat
maka nya kami pun ready utk turun ke bumi semula hehehe
tak puas lah walopon tlh dijamu mata selama 40mins dgn
view malam yg indah bercahaya nun
tengok lah tu..
tgh pujuk2 hubby datang lagi
kalu boleh nk lepak hari2 kat atas ni hehehe
oh tak lupa mau juga tahu siapakah tenaga2 pakar
yg terlibat disebalik projek the tallest tower nih
inilah mereka..
dan tak lupa juga puan arkitek terlampau ini hehehe

cenderamata kenang-kenangan utk isteri terchenta
set album gambor (leather)
anda boleh mendapatkan set album ini di pintu EXIT
(boleh pilih mana2 foto2 anda yg tlh dicaptured by their own photograper
semasa di atas tadi)
kelakar tgk muka gayat dua laki bini itu hihi
if not mistaken...per set is AED300 (included CD)

Burj Khalifa
puncaknya seolah2 melambai2 akak dtg lg..
(ayat baik memujuk punya hahaha)

sgt gah & cantik dikelilingi
tasik buatan, bandar atas air & Dubai Mall
sesekali semasa di puncak menara
anda boleh menyaksikan pancutan air berirama bewarna-warni yg terbesar
yg mana airnya boleh menari2 melintuk2 mengikut alunan muzik
sgt awesome yu!

InsyaAllah akan aku sharing video klip nya dlm next n3 yeah :)

6 comments:

wahida said...

sumpah aku jeles...teringin aku nok...

kalaulah aku gi Dubai, mmg aku tanya ko je la orgnya...

MULAN said...

waaahhhh... cantiknya... bestnya..

IxoR@ said...

bertuahnya...

cantik view malam... klu siang lagi gayat kot... sbb terang benderang...

bila nak sampai sana gak ni...huhuhu

GreenJade said...

Wahida - boleh no hal.rela jd teourist guard ko pon ok jah..hehe

GreenJade said...

Mulan - mmg cantik kak. exceli Dubai byk tmpt best2 n cantik2 :)

GreenJade said...

Ixora - mlm mmg cantik nak pulak bila air pancut kaler2 tuh keluar..cun nye..

InsyaAllah one day smpai lah sana tu..nnti cari akak JAde tau hehe