October 9, 2012

Welcome my little Precious..

Syukur ke hadrat Ilahi telah mempermudahkan proses melahirkan putera sulungku..
Plan asal doktor untuk menjalankan operation pd jam 10 pagi pada 1hb Oct telah bertukar kepada bersalin secara normal..

Aku tak sempat disuntik epidural pd jam 8.30am kerana proses bukaan terlalu cepat dlm masa aku ditolak dari ward ke dewan bedah..
Setibanya di dewan bedah bukaan telah menjangkau kpd 9cm dpd 4cm asalnya.

Dalam masa 10 minit putera ku selamat melihat dunia nan indah ini pd 1hb Oct jam 8.50am.
Tidak sukar utk melahirkan cuma tenaga aku terlalu lemah kerana sepanjang malam hingga ke pagi aku mengalami mabuk, kontraksi yg kerap(10 mins utk 3-4x) & muntah2 yg teruk yg menyebabkan baby terpaksa dikeluarkan secara vacum kerana aku tdk cukup tenaga utk terus push baby keluar.

Alhamdulillah...syukur yg tak terhingga atas anugerah terindah dari-Mu Ilahi pd kami suami isteri.
Moga putera kami menjadi anak yg soleh yg sentiasa membahagiakan hati kedua ibu-bapanya... :)




38 comments:

kasihredha said...

Amin..amin YRA
semoga menjadi anak yg solleh.
Tahniah *hugs*
Alhamdulillah
dah ada nama belum?

Ujie said...

TAHNIAH! Alhamdulillah. Semoga dia menjadi insan soleh.

Comelnyee..tengok tu, baru nk 10hari tido dah ada gaya. :-)

Amyra Chuari said...

Tahniah...

Kamariah Awang said...

Alhamdulillah, tahniah Tini... Cantik baby tu, mirip mamanya. Semoga bertambah bahgia kehidupan berkeluarga Tini yer....

Mixed-family in da house.... said...

tahniah!

amirah said...

tahniahhh...syukur

hanie said...

tahniah akak!! comeynyeeeeeeee..mcm ai.. eh? haha

Mama Hanim said...

Tahniah Tinie.. Cute sgt.. Selamat jalani kehidupan baru.. bertambah ceria n bahagia utk tinie sekeluarga..

IntaNBerliaN said...

dah bersalin yer... TAHNIAH.. bestnya.. akak 3/11 ni due.. harap2 semuanya dipermudahkan jugaklah :-)

znrinacollection said...

salam ziarah..

tahniah dapat baby dan jadi ibu..
moga anak tu nanti jadi anak yg soleh dan berjaya di dunia dan akhirat..

mamyharraz said...

Tahniah dear.
give hug utk baby awk ya.
jaga diri baik2.

GreenJade said...

KR - thx sis..baby nama Hakim...simple n meaningful :)

GreenJade said...

Ujie - hehe baby tdo nk ikut sedap dia je sis..kalu opah dia nmpk mm kena bedung kuat2 ..hehehe

GreenJade said...

Amyra - thx sis :)

GreenJade said...

Kamariah - tq ma..InsyaAllah..Aamiin..

baby 100% cut and paste wajah daddy dia ma..hehehe

GreenJade said...

Mixed-family - tq yea :)

GreenJade said...

Amira - tq sis..Alhamdulillah lega rasa hati setelah melihat wajah baby... :)

GreenJade said...

Hanie - hihihi yg comei musti le ikut auntie hanie dia hihihihi

GreenJade said...

MamaHanim - tq Wani..hehehe bermula kehidupan seorang ibu..rasa bahagia sgt...hehehe

GreenJade said...

IntanBerlian - oh dah dekat sgt tarikh due tu sis..mudahan semuanya dipermudahkan..seronok Alisha nk dpt adik ya.

GreenJade said...

znrinacollection - tq sis..InsyaAllah...Aamiin.. :)

GreenJade said...

mamyharraz- tq auntie..sweet hugss dr baby Hakim 2u2 auntie..:)

IxoR@ said...

Alhamdulillah alhamdulillah.....

Awak... sy tumpang gembira!!!

Kite sama melahirkan baby secara vaccum.

Apapun, selamat berpantang!

Email sy awknya no tel. klu setakat Meru... sy bole sampai... teringin nk datang menziarah awak & baby...
deixora@yahoo.com

wahida said...

Alhamdulillah nok...aku tumpang hepi...


comel sgt anak ko ni...nak cium sikit la...

ko take care ye...
pantang betul2 tau...

GreenJade said...

Ixora - sy bpantang di Teluk Pulai..dh email hp no ya..

syukur semua selamat2 adanya...:)

GreenJade said...

Wahida - tenkiu auntie..big hugs n kisses to auntie Wahida fm baby Hakim ya...

m.u.l.a.n said...

ohhhh.... congrats..!!!

alhamdulillah... take care ya..

berpantang kat mana tu..

GreenJade said...

Mulan - thx sis.berpantang di Klang le sis..:)

Bazilah (^0^) said...

akk dah bersalin rupanyaaaaa. ketinggalan betul bazi nih. tahniah kak, comel sgt little precious akk :)

Mamachia said...

Tahniah sis, dapat baby yang sihat, moga lebih bahagia lagi dengan kedatangan ahli keluarga baru....banyakkan rihat, tu yang penting...

comelnya baby..kalau dekat2 cini kak pegi gambar ni.. geram..comel.

PINATBATE said...

ALHAMDULILLAH DAN TAHNIAH..!
Mudah-mudahan kehadirannya membawa seribu kebahagiaan selama-lamanya.
Selamat beristirehat,jaga kesihatan yer..peluk cium utk si kecil sayang

uNa said...

tahniah

GreenJade said...

Bazilah - tq Bazi..hehe cpt aje cm x percaya dh beranak ni..dh almost nk masuk sbulan dah pun... lg 4 hari hehehe

GreenJade said...

Mamachia - haiii mama...tQ tQ..hope mama sihat2 selalu... :)

GreenJade said...

Pinatbate - Aamiin..InsyaAllah..

hugsss auntie ketat2 dr baby Hakim :)

GreenJade said...

uNa - tQ sis :)

♥MAMASYAZA♥ said...

alhamdullillah, tahniahhh. comelnyeee

GreenJade said...

Mamasya - Alhamdulillah..thx sis :)