February 27, 2013

Rugi..sebak


eBM utk baby Hakim tumpah pg tadi..
entah mcm mana during transit botol terjatuh..
satu botol pecah..tumpah 3oz susu..
sebak sgguh hati..sayu pilu mendayu2 sob sob sob :(

jengok2 stok macam tak cukup sebotol..
lately stok tak berapa mencukupi..bak kata nyawa2 ikan aje
badan penat..otak stress..keja..jammed dijalanan..ditambah probs itu ini..
maka output/pengeluaran sedikit merundum
wiken aje lah betul2 dpt bounce back my energy
& dpt memerah dgn lebih aggresif
(walobagaimanapung..ibu Hakim tetap bersemangat mengepam dr saban tika ke saban tika tanpa jemu2 demi baby ku terchinta)

baby Hakim minum 3oz-4oz sekali basahkan tekak beliau...heee























sian anak ibu..takpe ade rezeki lain tu..arini ibu akan keja keras lg utk tambah stok. :)

4th March ni Hakim perlu bersedia utk his 5th month immunisation...wahh sedar tak sedar dah makin besar ank bujang ibu ni..heeee :D





















Jadual ni byk membantu...also as a self-reminder in case ku 'keterlupaan'..almaklum sejak umo makin tak muda ni byk memory lost..hik hik hik



11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii...jgn la mcm tu..insya Alah ade rezeki lagi tu..

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii...jgn la mcm tu..insya Alah ade rezeki lagi tu..

Nafira usof said...

alahaiii.. takpe.. insyaAllah.. ade rezeki anak..:)

Fiza Rahman said...

Alahai...tak der rezeki lah tu. Saya aritu pon susu tumpah 3 oz masa nak transfer dlm botol. Nak nangis rasanya.

Cuba buat power pumping. Salah satu cara nak banyakkan susu yg dah merudum.

GreenJade said...

Mrs Eady - InsyaAllah..Aamiin..sentiasa think +ve ni..hihihi

GreenJade said...

Fiza - InsyaAllah..mesti ade rezki lebih Allah nk kasi tu..hehe

GreenJade said...

NAfira - betul tu..InsyaAllah ade rezki lg ..tak putus asa ni..Aamiin.. :)

Rasp said...

alahai...bukan rezki dia lah sebotol tu....
takpe sis...i know you can do it!

GreenJade said...

Rasp - thx sis.semangat skit dpt nasihat dr kwn2 ni..hehehe

lia said...

InsyaAllah sentiasa cukup ebm utk lil one, amin...

GreenJade said...

LIA - Aamiin..tq sis :)