March 1, 2013

01.03.13


Happy 5th month betday my lil' precious
sekejap aje dah 5 bulan umo ini vudak.

Dah ade baby ni asyik nk cite pasal baby progress aje la kan..
siapa2 pun anak sulung sure excited nk cerita itu ini begitu begini kan
samo lah dgn den ni ha..
x ramai anak den haa
sorang ni ajo..
plan nk bg ramai2 adik kat ini vudak
Insya Allah jika diizikan-Nya lagi.. :)

tak susah nak handle ini vudak
kasi makan, tdo cukup, main byk2
hepi lah dia
x meragam lah dia

nak shopping pun senang
nak makan2 kat luar pun ok aje
(biasanye time kami mkn, ini vudak layan blues sambil tido je)
nak outing bersuka ria beronggeng2 kat luar pun takde dia ganggu
moga Hakim terus membesar tanpa byk masalah ye syayang..

berfoto-shoot bersama baby Hakim
ala2 model gitu..**perasaaannn
 model letih berfotogedix smpai tetido gigit jari
bawa pegi makan2 kat luar pun ok..suke sgguh tdo dlm stroller dia tu..
 pegi shopping pun tak byk songel..
kdg2 tolong pilih baju utk ibu (haa ini tipu semata2 ye hahahaha)
lupa bw stroller so lenjan aje lah stroller JJ
comel juga stroller JJ ni ya..free pulak tu
ini vudak suke aje tdo dlm stroller
bile start stroller berjalan mata dia pun jalan sama..ligat pandang sini sana
tp..bile stroller parking dendiam
ini vudak pun dendiam tdo layan blues hihihi
pegi piknik pun layan..
suke dia dpt jenjalan..

Oh ya tertarik dgn artikel mengenai perkembangan bayi pd usia 5 bulan dimana:


  • Duduk dengan sendiri
  • Mengulangi bunyi yang disukainya
  • Cukup kuat untuk makan sendiri
  • Belajar mengenai sebab dan akibat
  • Mampu melihat objek kecil dan perbezaan warna lembut
  • Mempertajamkan deria terhadap bunyi
  • Mudah mengalihkan perhatian
  • Perkembangan pelbagai emosi

  • Penjelasan penuh boleh terjah BabyCenter


    2 comments:

    Puan Kutu said...

    ada baby mmg best.klu boleh hari2 nak cerita pasal baby je kan..

    bagus hakim ni..sng la klu nak bawak jalan2 klu asyik tido jer

    GreenJade said...

    Puan Kutu - betul tu.and..tak puas tgk keletah dia kan..