March 19, 2013

Wang Kelian dan...


Dalam byk2 set mangkuk tingkat kat rumah
akak paling sayang mangkuk tingkat yg dibeli di Wang Kelian ni.. 


 see..
bertingkat2 bak kondo mangkuk tingkat akak non
kdg2 lepas masak2 semua lauk-pauk kasi masyuk ke dalam
then letak aje atas meja..
pandai2 le serve sendiri ye 
 tengok tu..
mcm2 jenis mangkuk tingkat ado..
pilih lah ikut selero..
nk gi piknik pung best aje jimat ruang..
cantik view nan menghijau menghala ke Wang Kelian ni
akak pergi ikut Perlis
oh ya i like Perlis!! yeahh!!
akak pegi naik moto aje pong..
keh keh keh..takde lah juz kidding..
(pinjam-moto-budak-kat-situ-nk-berfoto-gedix-jap)
mau tercabut pala lutut nak mendaki bukit-bukau-hutan bagai tu
abih tu mana nk letak barang soping-moping ku suma tu?
hihihi


14 comments:

Nafira usof said...

shopping sakan lah kat sana yer.. murah2 kan barang kat sana?

wahida said...

wow!! mesti berhabis byk shopping kat sana ni...

RamRamCute said...

wahh seronok ye bershopping? hehehehe...

Rasp said...

memang cantik mangkuk tingkat tu...
wannng keliannnnnn....
aduhai bila lah nak sampai sana....

GreenJade said...

Nafira - murah sis. rasa nk repeat lg.

GreenJade said...

wahida - x byk sis. panas yg lebih. beli brg perlu je.hehe

GreenJade said...

RamRam-soping mmg seronok sis..nk pulak dpt barang idaman qolbu.heaven.

GreenJade said...

Rasp - cantik & multi purpose sis.hehe.

xpe ade rezeki nnti tu smpai ke sana sis. sy pun dh terlajak ke Perlis terus lah ke wang Kelian.hehe

Ema Blog said...

tak pernah sampai perlis..mangkuk tingkat mcm ni pernah ema beli utk dijadikan cabutan bertuah..yg bertuah dapat ema punya big boss..hehehe

GreenJade said...

Ema - sy pun sbb ade charity xtvt kat sana sis..masa nk blk tu teruslah singgah WK sbb dh dekat.hehe

mamyharraz said...

walau jauh dalam hutan tetap tak serik tauu sy nak kesini lagi.

syurga membeli belah :)

lawalah mangkuk tingkat tu..ruginya hari tu sy tak beli.

Balqis Nazid said...

Aawwwwwww..kak jed... Memori betul masa ni kan dahlah bulan posa... Rasa nak buka aja bila nampak ayaq warna warni... Ha..ha... Btw kami pun ada mangkuk tingkat ni.. Bila nak tukaq juadah ni tak sabarrrrrrrr

GreenJade said...

mamyharraz - haha betui sis..walopon jauh tetap ku redah hutan melintang hihihi..woth it gi jejauh ..harga mmg mables.

GreenJade said...

Balqis - hahaha rasanye kite 3 sejoli ade set mangkuk tingkat ni kan..ihiks

ya ampun..nmpak kepala paip pun terasa nk tadah mulut aje dgn cocer yg panas mnggila tu kan..hihihhi