June 13, 2013

SUP HERBA AYAM KAMPUNG - CHINESE STYLE


Sekali-sekala layan tekak sup herba ni sedap juga
Akak beli dalam peket aje di kedai ubat cine
ada banyak jenis herba jsut named it.. itu tauke akan cari kan utk u..
yg akak beli ni untuk reduce heat gitu...
akak tak suke ginseng so awal2 lg dah kaborkan NO NO NO GINSENG!!
ahaks! :p

pelbagai herba pilihan ku..reduce heat, body defend, for lungs.
sedap makan semasa panas2 u..
eh mana pulok ayam ku itu..tak nampak menyorok di bawah herba2 itu.. :p
mengandungi 7 jenis herba - longan kering, red dates, biji goji, 4 jenis akar kayu



6 comments:

Puan Kutu said...

rajin ye makan suo herba macam ni.baus utk kesihatan,sy ni jenis tekak nak makan yg sedap2 je..pahit2 takmo,tp nak sihat..:)

m.u.l.a.n said...

memang sedap kan.. tukar2 selera.. gatal pulak nak cari lagi sbb dah lamaaaa sgt tak masak camni..

wahida said...

pandai ko mkn sup mcm ni nok...kalau aku, sumpah aku tak leh telan...huhuhu...

GreenJade said...

puanKutu - yg pahit2 tu ler gorjes sis...obatttt kata nye...hihihi

GreenJade said...

mulan - sila2 sis...kalu dekat2 udah ku bawa pinggan tapau sekali hikhikhik

GreenJade said...

wahida - hihihi sabo je la ko ni noks...tu la kan lain org lain selera....hehehe