August 26, 2013

Raya Kami..


Alhamdulillah incek hubby dpt pulang beraya di Malaysia
walaupun percutian yg singkat Alhamdulillah dpt lah kami bermanja2 dgn beliau
memang mencabar bila berjauhan berjuta2 batu terpisah oleh beberpa benua ni
hanya orang yg pernah mengalaminya.. memahami perasaan kami
kenapa kami masih berjauhan...hanya Allah yang tahu..

raya kami...
sederhana saja..
asalkan dpt berjumpa sanak-saudara udah memadai..

 lately susah benor nk capture foto ini budak tecit..but yeay!! this time dapat setepek!
 tengok lah tu..
elok2 ayah dukung nk berfoto tetibe-dia-buat-aksi-stunt-man le pulok
konon tinggi sgt lah terbang tu.. :p
 nak suap makan pun kemain susah-payah
kena kejar merata2..
kadang2 umpan dengan buku or apa2 yg dia suka
maka dpt lah menyuap dengan aman-damai 
tak sampai hati nak letak dalam baby chair or walker
tak bebas budak tecit nak merayap2
biarlah dia explore 1 rumah pun..
asalkan dia makan dengan happy sekali :)
 manja ayah ni
di mana ayah..di situ lah dia
walau pun jarang2 dpt berjumpa..namun dia spt tahu ayah is his idola ever
tempat bergurau senda ala2 lelaki macho!
dengan ayah suka pula tido berkepit..terlentok2
tapi dgn ibu..susah nak dipeluk2..
konon2 nk jadi org dewasa..nak tido pun sendiri2 aje..uhuhu


8 comments:

Nafira usof said...

alahaiii.. manja dengan ayah dia yer..:)

wahida said...

comelnya dak hakim ni...suka aku tgk gambar first tu nok...

Puan Kutu said...

manja betul dengan ayh..time nak pisah mesti sedih kan...kesian dia jauh dengan ayah.doa selalu supaya ayah dpt dekat dengan hakim selalu

m.u.l.a.n said...

alhamdulillah dapat raya bersama2...

GREENJADE said...

Nafira - hehe mmg manja dgn ayah dia..sekali-sekala berjumpa..

GREENJADE said...

Wahida - dan juga...montel..hihihi

GREENJADE said...

PuanKutu - 2-3 hari jugak lah terjenguk2 cari ayah dia smpai demam2 lah

GREENJADE said...

mulan - Alhamdulillah..rejeki.. :)