February 12, 2014

Hasil tangkapan


Update sbg kenang-kenangan utk tatapan si hero tecit di masa hadapan...

Hasil gigih ibu menjala di Mom & Baby Expo Midveli tempoh hari..
(tenkiu so much daddy nun jauh dirantauan orang kasi BIG BIG..RM untuk joli sakan utk si hero ni)
Penat jugak shopping solo2 & usung barang secara solo ni
macam nak tercabut tulang bahu
tapi baby punya pasal...ku redah aje...
hehehehe

 bos kecit buat spot-check..
 antara sebahagian hasil menjala..beli lagi baby backpack tu..
borong pampers untuk sebulan, tambah2 toys storage box, 
then paling seronok dapat diskaun Thermos upto 25% sebab beli banyak adik-beradiknye..hehehe
 sejak beli diaper depot ni takde la merata2 aku letak diaper dak tecit ni lagi..
segala minyak pun aku humban ke dalam depot ni saje..
 berus gigi, obat gigi, tambah2 botol susu, wet wipes, baju 13 pasang, 
selimut, tuala, tumbler baby etc
 bottler cleanser tu wajib..of course loyal to Pureen ..hehehe  
singgah MEDELA booth
beli bottle warmer, corner guards tu bagus..rugi beli sekotak je..nanti nk cari tambah2 lagi lah..
al-maklum lah dalam rumah..tangga, perabot bucu nya tajam2 iye dak?
tambah2 CD si hero ni...kadang2 naik ruam celah kangkang tu ..
so utk redakan gatal2 biasanya aku kasi pakaikan CD ni barang 2-3 jam..
tapi dalam banyak2 brand..CD Autumn jugak yg serasi dgn kulit sensitif hero tecit ni..

ade lagi...tapi barang2 ibu lah...rambang mata tengok diskaun menarik barang2 AUTUMN..ohhhhhh!!




11 comments:

lily lotus said...

wowweee banyak memborong u. untung beli time expo camnikan. semua murah2..

QasehnyaRania said...

bestnya.
akak, nak tanya. akak pregnant 2nd baby ke?

tahniah dari saya. jaga diri :)

GREENJADE said...

lily lotus - lama x memborong sis..lepas gian.betul tu seronok mmbeli time expo gini byk barang boleh dpt..dgn harga yg berpatutan.

GREENJADE said...

QasehnyaRania - belum lg sis..otw hehe. ni mmbeli utk si hero.

Amanda Suria said...

mak oiii....banyaknya hasil tangkapan...mesti bnyak jugak habisnya ni..

Tihara said...

banyak betui hasil menjala,
seronoknya :)

izan mama mia said...

wah ni mesti guna jala beso ni..sbb bnyak hasil tu..hihi

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dan salam ziarah dari bunda...

~ NANA ~ said...

wahhh abnyaknya shopping! syok tengok

MAY said...

bykbye shopping.ada bb baru lagi ke kakak?sori la tak tau cite...lame tak terjah..

MAY said...

bykbye shopping.ada bb baru lagi ke kakak?sori la tak tau cite...lame tak terjah..