January 27, 2017

Farm In The City, Seri Kembangan



#Throwback25072015

Sesekali daddy balik bercuti bawak dak tecit ni jenjalan..

 Pakai tag dulu sebelum enter yer
okay dah nampak muka budak ceria
happy kemain
memang susah nak ambil foto sefamily
kadang2 mood dak tecit baik...kadang2 no hope lah
Intai2 Disnasor Turtle dulu ye..
mungkin dak tecit belum tau & confuse apa jenis binatang kah ini
 ini giant turtle 
tapi...ibu dah lupa berapa usia si dinosour ni ah
  happy nye tengok turtle swimming
mungkin dia pun berangan sedang swimming bersama2 gamak nya 
 Di usia 3 tahun ni memang banyak benda dia masih takut2
setelah dipujuk akhirnya nampak berani untuk feeding si 'jantan macho' bertampuk tu
 dia bagitau chicken is dancing & singing
aduhai..apa2 lah anak uiii 
mula2 takut

lepas tu dia pulak ajar ayah how to feed the 'raksasa' tu..
 Pantang jumpa air
 ikan kecik2 comel aje

 okay ..next gi tengok flamingo
ibu terlepas peluang untuk ambil foto dak tecit bersama rabbit..
kerana...selepas itu hujan turun selebat-lebatnya
 hati terhibur sedikit dapat melihat swan
di bawah swan bamyak betul ikan
 Sambil2 kasi feeding ikan
 apalah yang disembang dua beranak tu ye
ayah kasi chance hero ber-poney-ride
 Dapat lah habis 1 pusingan 
risau jugak takut beliau melompat turun
Alhamdulillah semua ok ok aje
brave boy!
 Sebelum balik singgah ber-foto-gedik lagi 
\tak dapat berlama2 disebabkan cuaca yang bergerimis
Yeay! dapat attendance certificate!


Overall, bagus tempat ni ..really appreciated their efforts to make our kids get close to the nature & animals..In Shaa Allah akan repeat lagi.
Daddy !!! Kami tunggu!!!





No comments: