June 9, 2009

Ngomel2 pagi Selasa

1. Kuar jek umah, i can see ''Mr. JEREBU'' is blowing around me hoOoh...mcm salji lak? Hmm terlintas dlm ati ..utan di Sumatra tebakar lg kah..?? atau ade kebakaran di kwsn umah akak kah? tp..sepanjang perjalanan ke opis di mana2 pon ada kelibat Mr. Jerebu...ditempat anda bagaimana? abg..kat Riyadh ade jerebu jugok ker? ihiks! :p Dgn keadaan cuaca yg panas & tiada hujan yg turun lately nih risau lak akan memburukkan lg keadaan..

2. onda way ke opis..tedengar sembang2 celoteh DJ Radio dgn para pendengarnye tentang isu SYARAT WAJIB LULUS BI DLM SPM utk dptkan sijil penuh..!! akak stuju 120% kerana ini adalah tindakan yg baik & amat berguna serta memberi ruang & peluang utk pelajar pergi lebih jauh selepas tamat persekolahan nanti. Setidak2nya mereka mempunyai basic English dlm komunikasi & penulisan pabila di pusat pengajian tinggi nanti maupon di dlm sektor pekerjaan yg bakal diceburi. Tak rugi dik belajar 3rd languange nih..!!sok2 org kutuk2 korang dlm BI xde la korang nk melopong 360 derjah nnti oke :p ...tu ler kans..akak masih x fhm kenapa masih ada pelajar yg masih lemah dlm BI sdg kan mereka tlh belajar selama 11 tahun sejak dr sekolah rendah lagi. Dimanakah silapnya timbulnya senario ini? Sikap/etika mereka kah? guru2 kah? mereka & keluarga mereka kah? atau mmg mereka tdk minat utk belajar BI? Hmm...sukar utk ditundingkan jari ini ke mana arah tuju nya..?? topok palo tanyo lah mindo ando..!! :p

3. akok tgh geram sket nih..!! MS Outlook opis cam ampes.net..lately asek 'sakit' jek!! stress hoOOhh kalu server di Hong Kong sll breakdown nih..camne keje nk efisen ye x? so kalu akok terlambat put action or delay reply emails yg berjuta2 lemon itu dr local & overseas's agent tu jgn ler incik2 BOSS BESAU tuh sergah2 akok oke..!!**akok x suke tekojot2 taw... :p** Oso kalu BIG BOSS terserempak akok tgh nyembang2 di YM, MSN or SKYPE or tgh bace Online News ker or tgh layan YOUTUBE sambil mkn chewsnuts ker..tu sume bkn slh akok oke..!! sila pegi hala kan kemurkaan anda pd main server yg x mesra rakyat tuh oke..!! kikiki (ayat kaber line sokmo :p)

sekian warta purnama di tgh ari rembang..!!

Switch off..! Ciao..!


2 comments:

haNie said...

ms outlook manjang saket jiwa!!
sm jek ngan kat opis nih..
haihh..

GreenJade said...

tu arr hanie..kalu la mendalah tu manusia mau akok picet2 idong dia kasi lebam uhuk