March 20, 2010

+-2

Dalam x sedar usia perkahwinan kami sudah berginjak nearly almost to 2 yrs. terasa spt baru semalam kami bersanding di atas pelamin ye dok abe?hehe :D

byk pekara yg kami belajar ttg each other.. ttg our "like" & "dislike".. "strength" & "weakness".. lumrah psgn hidup yg gagah membantu yg lemah..yg lebih bantu yg kurang dok gitu abe? hehe...namun masih byk kelemahan2 kami but sntiasa berusaha improve for the better. :)

Syukur kami byk persamaan..keserasian..namun x dinafikan ada juga yg tidak kena di mata & di hati..namun kami sentiasa mngambil pendekatan "persidangan meja bulat" a.k.a "informal chit-chat"..bohong lah kalu x pernah "berperang mulut" hatta "berperang dingin" ye dok..?resam u/tangga lah tuh sdgkan lidah kan lg tergigit..rasa2 sape yg suke perang2 nih..? hik hik hik! pstt..!!! mcm aku aje kans..? erkkk!!! egegegege :p

Walau ape pon..walau kami berjauhan & terpisah berjuta2 batu.."TRUST" & "HONEST" are the main motto in our marriage life..! Mmg besar cabaran & ujian berjauhan malah x dinafikan kelompok2 "jahat mulut" sentiasa di sekeliling menghasut, mencerca malah x kurang mengadu-domba yg berusaha mahu menjatuhkan kami. Malah aku x pernah ambil peduli kata2 mereka2 itu..

Yg penting aku tau siapa suami aku! Aku x akan sia2kan "anugerah Allah yg terindah ini dlm hidupku". Akan ku jaga amanah Allah hingga ke hujung nyawa ku. InsyaAllah :)


2 comments:

rasp said...

tul tu sis, dlm alam rumahtangga nie it takes a lot of work to make it a wonderful experience!
tapi i respek u lah sis...
long distance relationship is a lot more of 'hardwork'!

Cik YuyuN said...

semoga umah tangge mu kekal hgga ke akhir hayat..insya allah.

im happy tgk ur happiness kak tinie :)