June 5, 2010

Ulat2 resdung keluar dari pipi dan hidung

Petang td tanpa apa2 planning pegi bw makBonda & my niece gi berubat resdung di Meru, Klang
xceli udah 3x aku berubat resdug di situ..hasilnye mmg amat2 memuaskan
kerana wpon udah 2 thn x pegi susulan treatment result hasil last treatment still ok
belum lg nk rasa gatal2 di muka mcm dolu2..hope this time bw makBonda & my niece dpt meringankan pnyakit resdung gatal2 & bengkak2 di muka meka hendaknye..

di sini cara perubatan nya adalah sgt berlainan dgn tmpt2 lain yg tlh aku pegi dimana kbnyakan m'gunakan teknik asap tetapi di sini hanya menggunakan air limau & daun sirih aje sbg masker/scrub utk mengeluarkan ulat resdung.

Rupa paras ulat2 resdung itu adalah tdk begitu segak..hanyalah sebesar seutas benang jahit
ulat2 itu dijatuhkan di atas kain hitam & geli2 tekak aku melihat2 ulat2 itu menggeletek2 di atas kainsesiapa yg berminat dgn treatment yg tdk menyakitkan & ringkas yg merawat dr dalaman till ke epidermis anda boleh lah hubungi NorResdung@0163917994 (promote baaaaaik punye nih)


sblom di masker muka dgn daun sirih ,muka anda dibersihkan dgn air limau tlebih dahulu
masker daun sirih dibiarkan seketika utk mengeluarkan ulat2 dr dlm pipi,idung,tingaurutan utk mengeluarkan ulat2 resdung...hah mmg x senang duduk ulat2 tu kuar menggeliat2 yu!!
(tingat lg time nih mase ulat2 tu kuor a terasa geli2 ade makhluk asing kuor dr bwh kulit)
tp...pas sume kuor..ferghhh adelah sgt2 heaven..ringan terasa muka..no more gatal2 giteW
segumpalan masker yg tlh bercampur aduk dgn ulat2 resdung

geli2 pulok nengok ulat2 tuh mengelitik2 dlm daun sirih tuh
x sangke ade ulat di muka kite yek! mcm penternak ulat pulak hahaha!!
patut lah terasa ade benda2 asing merayap2 di muka rupa2nya ulat2 itu sdg bermaharajalela membiak di bwh kulit kita!! hohohoho!!!

stlh muka dibersihkan dgn air suam..muka anda diurut2 manje gitu
time nih mmg besh..terasa darah mengalir sesedapnye di mukaanda

akhir sekali muka anda dipakaikan dgn bedak sejuk yg dicampur dgn air limau nipis..
agak2 pedih2 sedap2 gitu..tp hasilnye adalah utk jangka masa lama
no more gatal2 di muka & kepala..xde lg sakit kepala..xde lg bersin2 panjang di pg2 hari

Cuba lah & lihat lah hasil nye ;)

13 comments:

Mama Hanim said...

hoho.. berduyun ulat2 itu kuar ye.. tp mesti lega pastu kan.. uhuk..

Angin Selat Melaka said...

Assalamualaikum...
Saya ingin hulurkan sedikit bantuan; kalau anda mahu melakukan rawatan resdung secara peribadi di rumah, anda boleh dapatkan bekalan serta panduan melalui sini:

Rawatan mengeluarkan lendir, kahak, kotoran dan nanah

Bukannya, apa; jimat masa dan kos dari perlu berulang-alik ke sana sini. Harapnya info ini membantu. Tq.

Love 4 ever said...

Boleh tidak berikan Address penuh tempat buat rawatan tersebut. Berapa ye rawatan tersebut.

Haziq Haikal said...

Dah penah pg skali... Utk biasa rm25. Kalo brjerawat rm35

Haziq Haikal said...

Dah penah pg skali... Utk biasa rm25. Kalo brjerawat rm35

Haziq Haikal said...

Dah buat aritu.. Mmg byk giler ulat yg kluar... Rm25 utk kulit biasa rm35 utk kulit brjerawat

Mummy Ayra said...

ooh..dkt tempat sy pakai daun pandan..bedak sejuk dgn garam halus... ulat yg kuar mmg byk..geli geliman..merenyam sje masa keluar ulat tuu..semua terjun sendiri dekat kain hitam yg diikat dekat leher..pastu pegang penjuru kain tadi..pergghh ingat balik rasa geli hati pun ada..heehee :p

julaiha murkani said...

Salam. Kami telah berpindah ke tempat baru.

Alamat baru :
Lot 4826, Jalan Paip Off Jalan Tanah Perkuburan Islam Meru,41050 Klang.

Waktu Rawatan:

Jumaat :(8.30 mlm-10.30 mlm)
Sabtu :(11.30 pg-4.30 ptg)
(8.30 mlm-10.30 mlm)
Ahad : (11.30 pg-4.30 ptg)

Sya Mimie said...

nk buat mcm mna yea

mazlan jamal said...

Kat mana dn Alamat nya

roza mamat said...

Tpi sye pling suke bile rase ulat tu berjuntaian rase klua dri kulit muke...heheheh sronok sgt....

Daniel Aidil said...

boleh tak contact nombor phone saya. saya berminat. 0196903956-aidil tqqqqq😊😊😊

GREENJADE said...

Guyz ...rawatan ni di Meru, Klag. u all boleh direct contact Ms Nor/Ana utk buat temujanji rawatan ya - 016 391 7994