August 1, 2010

Imam Muda & the touching part


Ntah angin ape aku x dpt tdo
mata xnak telelap

makanya
on lappy
terjah youtube
layan IMAM MUDA punye mv

dlm byk2 episod
the most touching part di episod ke-9
sedih melihat warga emas terbiar di rumah org2 tua

inikah kesudahan hari tua mereka?
terpinggir berjauhan dgn anak2 & keluarga??

terasa kesal & sedih mengenangkan betapa
anak2 amat berkira2 utk menjaga ibu/bapa yg hanya seorang
sdg kan selama ini betapa susah -pyh nya ibubapa mmbesar & mendidik meraka
sehingga mampu bediri di atas kaki sndiri

ke mana pergi kah jasa2 ibubapa utk dikenang..?
ke mana pergikah sifat kasih-syg anak2 itu?
tak terfikirkah mereka
jika satu hari nanti mereka pulaakan menerima nasib yg sama
akibat pbuatan mereka skg??
what u give u'll get back..!!

petikan kata2 Imam Muda Asyraf
" x sabar nak balik rumah..nk mintak maaf kat mak"
"biarlah dlm 10 adik-beradik biarlah Allah pilih kita utk menjaga mereka"
hati aku tersentuh...

moga kita belum terlambat utk menabur bakti pg org tua
sementara mereka masih hidup di dunia ini...

6 comments:

Ad Rifza said...

"biarlah dlm 10 adik-beradik biarlah Allah pilih kita utk menjaga mereka"
ayat ni betul2 buat AD tersentuh...Jika dipilih begitu..Alhamdulillah..Amanah ALLAH juga kan?..

Rose said...

fuhhh.. lama tak ngaco kak tini kite nih... makin ijau page dia... btw, mmg bagus kan rancangan imam muda tu.. eena rasa byk pengajarannya... :)

Mama Hanim said...

mmg touching part tu..

GreenJade said...

Ad-tu ler kans..syukur saye juga terpilih utk menjaga amanah Allah ini..jasa ibu tiada tandingan..

GreenJade said...

Rose-owh ahdek ku..mana pigi..terkuor orbit lg kah? ihiks :p

btol tuh..akak byk telepas so layan kat youtube aje lah hehe

GreenJade said...

Mama-mmg btol2 sebak dado kawe ni hah :D