August 10, 2011

WW #03 - SATAR

~ sabarku menunggu ~

(kejadian di Ganu kite...)

26 comments:

POSH76 said...

sedapnyer

kasihredha said...

sabar sabar
sata tengah bakar tu...:)

fadhdeela said...

sata kuantan kat pasar malam taman gelora pun sedapp :D

Acik Erna said...

sedap tu..satar di ganu memang sedap..

Norhafiza said...

satar oh satar..tahong lepas kakNo makan satar kat kemaman tp dh lain rasanya..kurang ikan huhuhu..thn ni tak merasa lagi..

GreenJade said...

Posh76 - mmg shedap fren :)

GreenJade said...

KR- masa tu dh mcm x sbr sis. abis bakar kat situ gak ngap masok molot hihihi

GreenJade said...

fadhdeela - o ye ke.nnt nk try lah.tu ari sggah gak kt tg lumpur beli sata kt rstrn PakSu tu..mmmg mable yu.

GreenJade said...

AcikErna - stuju.saya kt cherating 3 hari..tp ari2 turun ganu carik satar hehehe

GreenJade said...

NOrhafiza - btl la kakNo..dia dh campo byk tepung ..kopok pong samo kakNo tepung je byk dr isi ikang uhuhu

sifu im said...

satar mmg de kt ganu er??aziz satar

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sata tu dlmnya ikan ke ha?

wahida said...

percaya tak? aku tak pernah makan? huhu...

GreenJade said...

Rina/Betty - isi ikan yg digaul dgn ramuan bagai cam kelapa parut..lada..alemak meleleh lak tgh taip2 ni hehe

mmg best lah dr otak2 ;)

GreenJade said...

sifu - a ah..xceli masakan dr pantai timur..kat kelantan ade..pahang ade..cuma rasa je lain2 ikut negeri. tp plg best ganu lah ;)

GreenJade said...

wahida - ko kena try sekali madam. mmg malatop ;)

diana said...

kat penang ni susah la nak jumpa benda ni..
akak pernah makan sekali je masa dok jb dulu..sana kan ramai orng kelantan..
*************

boleh komen blog eik??
janji jangan marah..pk??
hehehe..

ni template blogger kan??
template ni memang cantik..
tak de masalah bab warna cuma
benda2 yang kat sidebar tu lebih elok kalau guna scroll.blogarchive,bloglist,gambar2kawen,semua tu boleh pasang scroll.
banyak tutorial untuk scroll ni..

tu je..
terima kasih bagi peluang kepada pembaca macam akak untuk komen2 ye..
terima kasih...:)

CS @ Mama AA's said...

suka sgt satar, klu lalu kemaman mmg beli kalau time lalu tu kedai buka... :)

NeenaAnuar said...

owh my favorite!!! rinduu nyerrr ngan kampung! uhuhu..

MULAN said...

adus... melelehs pulaks... kena turun kemaman la kejap lepas asar ni.. nak cari satar kat kedai tu.. memang la kena sabar menunggu..

GreenJade said...

diana - tenkiu2 sis..akan ku coba tips2 itu...tu ler nk hapdet..tp vitamin M tu yg byk..aduhaiii

GreenJade said...

CS @ mama - itu ler tu ari ke cherating intai2 satar kat kemaman

GreenJade said...

NeenaAnuar- eh sama lak nama bapak kite yer hehe...haaa raya x lama lg..boleh lah lps rindu blk kg.. :)

GreenJade said...

Mulan - dh dpt beli satar lom kak? aduhh sy lak meleleh tingat satar ni uhuhuhu

diana said...

kat pulau pinang tak de...:)

GreenJade said...

Diana - samelah kt kl ni..certain tempat jek ade jual..tp dah x fresh ler...