June 15, 2012

Gila.Gila

 Skodeng2 rak buku
tersengih2 tgk koleksi Gila-Gila yg masih tersusun rapi

Teringat zaman sekolah dulu
mmg gila lah membeli setiap bulan
kalu tak dpt beli
sanggup pinjam kawan
kalu tak dapat pinjam kawan
sanggup pegi rumah kawan, tekun membaca kat rumah kawan
hehehehe

skg ade lg ke Gila-Gila ni??
mcm dah lama tak beli
last aku dpt koleksi ni di Pesta Buku AntaraBangsa PWTC pd thn lepas


 paling suka karya cik CABAI ni.. 3 Dara Pingitan
 then..FTWL ni.. if not mistaken karya incek Rashid Asmawi kan?
I like kak Moon...ngehh
layan2 time stress mmg heaven
ruangan Profesor Serba Tau (PST)  tu mmg aku tak pernah missed lah
suke jawapan2 kelakar dia..kdg2 masuk akal jugak
hehehehe
haaa apam pokadot & apam mekar soda ni juga 
pernah menjadi GILA-GILA@kegilaan aku & famili satu tika
tiap2 hari..tiap2 minggu..tiap2 bulan kami buat apam pokadot ni 
smpai la satu tahap jemu terlampau
nowdays..bau apam ni pon dh tak lalu..
hihihihihi :))

30 comments:

kasihredha said...

gila2 ada sejak akak sekolah lagi...lama kan.

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

dulu, saya pun rajin baca gila-gila. suka cerita PST...jawapan mmg buat geli hati. pastu, kartun kak moon suka nengok rambut kak moon...ngeeehihihihi =0)

cantik apam polka dot tu. kemas! =0)

BeRRy MuMMie said...

salam ziarah dear, feel free follow me k

QueeN TerataI said...

teringat gak zaman sekolah dulu baca gila2.. hehehehe

Balqis Nazid said...

Suka juga...suka sangat2 lagi 3 dara pingitan itewww... Masa pesta buku kelmarin kita borong banyak juga gila2 singgit jer satu....

mamyharraz said...

teringat nostalgia lama ;)
sy pun penggemar gila-gila..dulu ada je keluaran baru mesti beli!

zaman pun berubah..sejak dah pandai bercinta-cinta gila2 terus dilupakan hihii

apapun gila-gila mmg best! :)

kakcik said...

Kakcik paling suka baca kisah Tiga Dara Pingitan. :)

GreenJade said...

KR - mmg lama sgguh sis..if not mistaken since 70-an gitu kan..

GreenJade said...

ViviLim-hehe samalah ..rasa terhibur tgk rambut kak Moon yg unik tuh hihihihi

GreenJade said...

Berry-salam 2u2..thx sudi singgah..I dh folo u yeah :)

GreenJade said...

QT-hehe tetibe terasa muda belia kembali..hihihihi

GreenJade said...

Balqis - wow boleh lepak umah yu baca Gile-Gile nnti hihihi..

tu hari x sempat nk sggah booth CE tu..bz dok borong novel jek hihihihi

GreenJade said...

mammyharraz - zmn bercinta sure byk baca novel chinta pulak kan sis...cari aura hihihihi

GreenJade said...

kakCik - samalha saye pun kak..cepat2 jump ke page 3 Dara tu..hehehe

lia said...

haaaa gila-gila...

awal tahun baru ni husband beli gila-gila masa jaga ayah dia d hospital.. edisi bumper g masa tu he3...

nostalgia abes..

MOH KEMBARA said...

Salam Ya komik.ong,

Dulu pun layan tp pas keja tak layan daa. Dah lama tak bac

wahida said...

aku dulu pun suka layan Gila2 ni..lepas tu suka layan Ujang pulak...aku lagi suka Ujang nok...


lawak nak mampus kekdahnya...haha

GreenJade said...

Lia - oh ada lg yer..tp sure nowdays dah tak macam dulu2 lg kan..dulu2 kartunis dia hebat2..

GreenJade said...

MOhKembara - sy pon lama tak baca pas keje kakYong..cuma last year gi expo buku beli stok2 lama2 buat koleksi..hehehe

GreenJade said...

Wahida - hehehe Ujang mmg geletek hati abis.

Pas Gila-Gila aku mmg suke kumpul Ujang.tp dolu2 lah...zaman skolah..la ni sebok kumpul mende lain hehehe

Azian Elias said...

i pun dulu suka gila gila.. now dah tak de lagi dah..

ibundo said...

teringat pula.. cerpen bundo pernah keluar dalam majallah gila lamaaaaa dulu. Cerpen gila gila..heee..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul2,Majalah Gila2 ni sgt popular masa zaman sekolah dulu..:)

m.u.l.a.n said...

woaaahhh... sangat minat GG dolu2... nasib tak GG hingga kini..

GreenJade said...

Azian - nowdays mcm dh x umph..dh keje bz ni mmg tak terlayan GG lg kan.. :)

GreenJade said...

Ibundo - wahh kretif bundo kite ni..sure rasa hepi karya keluar kat majalah terkenal kan bundo.. :)

GreenJade said...

Sweetmama - setuju..tp pastu Ujang pulak nai kranking kan..GG pastu mcm sket teggelam

GreenJade said...

mulan - sis rasa2 lah smpai bila lah GG boleh bertahan ye?

IntaNBerliaN said...

dulu sy pun sk baca... mmg best kn.. :-)

GreenJade said...

Intan- sgt nostalgia kan..hehehe