June 18, 2012

Jamu Mata di hujung minggu...

Dah berminggu dpt sms invitation dr Setia Eco Park 
so semalam baru berkesempatan menjengah2 mini Baby Expo ni..

bg aku lg best dr expo di pwtc baru2 ni
sebab..
mcm2 variety
tak penat berebut2
parking pun dekat
layanan baik punye..
tapi sayang..
masa pulak sgt terhad
dgn keadaan yg still mabok2 loya muntah2
rasa masih tak selesa nk bershopping sakan
(ohh udah almost 6 month but still tak hilang2 mabok2 ku ini)


 macam2 jenama ado... 
diskaun2 nye mmg mables! mmg kasi terbeliak bijit mato den..
baby socks & gloves yg cute miut
 ape nama ntah mende ni? lupe la mak..tp mmg cute..
 geram aje tgk baby socks yg somel2 ni..
tak larat nk snap foto semua sbb semuanya comel2 belako..
 GUESS yu!! ko hade? ehehehe :p
 ZARA collection! 
uikhh sakan melaram le bebudak kecit sekarang nooo..


  
 jam HELLO KITTY yg dijual separuh harga..
eh ANGRY BIRD pun ade..
tak beli pun..tengok je lah..
 alemak ape ni?
ini barang tadak dijual di expo ya :p
mmg lazat ditekak..
lempeng kelapa buatan makBondaku
ya ampun..dh dua hari aku ngudap lempeng 
tak lalu bau kari or kuah dhal or sekaum-kerabat dgn nye..
so akak cicah aje dgn sambal tumis ikan bilis
aduhai...nyaman nye..
musim lempeng di tekak akak lately.. ;)

20 comments:

lia said...

lawoooooo....

haaa yg nama menda-alah x tau tu namanyer 'cloth diaper'

Bazilah (^0^) said...

bestnyeeeee tgk lempeng tuh..nnti nk mntk tlg ibu buatkan jgklah huhu

IxoR@ said...

sis...

sampai bila ni?

tapi, skrg ni nafsu nk membeli baby stuff tak de sebab semua dah complete. lagipun dah tak larat nak jalan.... skrg lebih banyakkan rehat, nk kumpul tenaga bila sampai waktunya nanti....

IntaNBerliaN said...

wah bestnya shopping kalu murah2 gini kan... :-)

GreenJade said...

lia - tu ler puas ngingat dok lupe gak name mendelah tu hihihi

GreenJade said...

Bazilah - lempeng mmg sedap sis..kalah piza hot tuh..hihihi

GreenJade said...

Ixora - alemak Baby Fair tu dh abis le yang..I pon gi last day Ahad lepas.lugi...lugi..

GreenJade said...

Intan-mmg best sis..rasa nk borong 1 kontena gitu..saya pon tak expect byk barang n happening..lugi gi last day..

[PCL] said...

salam kinjung balas..terima kasih dari pcl.

GreenJade said...

PCL - thx sudi singgah bro :)

kakcik said...

Lempeng itu memang mengujakan selera kakcik. :)

Nieda said...

Baju budak2 mengalahkan mak budak sekarang ni.

kasihredha said...

alala tomey2nya baju baby
dah lamaaaa x soping brg baby :)

org x mengidam pun boleh mengidam tgok gambar lempeng dgn sambal tu...huhu

wahida said...

kalau aku pun, rambang mata nok...
geram je...

sekarang pun, walau aku tak de baby, kalau lalu area baby department, mmg aku sambar sehelai dua sbb geram comel sgt, sudahnya aku aku bg pada anak2 buah je..hehe...

GreenJade said...

kakCIk - lempeng gak idaman qolbu kan kakcik..hehehehe

GreenJade said...

Nieda- betui3..sakan bebudak melaram nowdays hehehe

GreenJade said...

KasihRedha - hehehe itu bkn ngidam sis..itu idaman qolbu gitu hihihih

GreenJade said...

Wahida - kan nok..sama lah aku dulu2..asik nk rembat baju baby then qiqah kat anak2 buah..ni dh baby on the way nk kuar..sakan merembat utk baby sndiri pulak

hihihihi

Nieza said...

comelnya tgk barang baby...lempeng tu pun nampak sedap:)

GreenJade said...

Nieza - tu ler kan sis...geram jek...ikut ati mcm2 nk borong..tp sabor...sabor..hehehe