June 20, 2012

Kuantan Part II: Sg Pandan's Waterfall

Banyak juga tempat 2menarik utk dikunjungi di Kuantan ni
aku pun dh jatuh cinta dgn makanan laut yg segar2 murah2 
& kecantikan alam semulajadi di Kuantan ;)

percaya tak makNgah aku belikan aku jagung selonggok gini cuma RM5 aje..
sgt mulah.. I like like like ;)

~~~~~~~~~~~~~~
kali ini destinasi kami ke Sg Pandan waterfall
air terjun dia sgt cantik bertingkat2 & sgt bersih 
(tersorok ditengah2 perjalanan ke Felda Sg Pancing)
sgt2 dekat dgn rumah makNgah ku
perjalanan tak sampai 10 mins
 bagi famili yg tidak suka @ tak larat mendaki ke puncak air terjun
anda boleh mandi-manda di bahagian bawah kaki bukit
tenang aje air sungai nye
sesuai utk santai2 piknik seisi famili
kami memulakan pendakian ke puncak air terjun
trek yg disedikan mmg teratur rapi & bersih
gigih sungguh mak buyung ni memanjat bukit semata2 mahu ke puncak air terjun ;) 
 oh part ni aku agak ngeri
kami perlu menyeberangi titi gantung
yg pd 1 masa hanya boleh menampung 5 org dewasa sahaja
Bismillah...
 berada di tengah2 titian gantung
cuak wehhhhh
Subhanallah...
cantik sgguh air terjun nye
bertingkat2
*foto diambil dr atas titi gantung*
 muka bangga dpt ke puncak waterfall
heheheh :p 
 hamoiiiii selonok nye dak tecit ni bekubang main air yer.. 
gambo aku teruk so aku kidnep gambo adik aku jer ler yer..
mmg lawa view kat belakang tu..
nk gi lagi lain kali...dgn incek hubby terchenta pulak..
voleh ye abengggg.. ;)

16 comments:

BeRRy MuMMie said...

nice place!! tenang je tgok release tents dok di bandar ni...

lia said...

Subhanallah

lawa nyer waterfall ni... aman jerrrr

GreenJade said...

Berry-mmg btol2 release tension tgk view gitu sis..penat dok akt bandar yg hiruk pikuk ni..hehehe

GreenJade said...

lai - mmg lawa sis.ikut ati nk jek lepak lama2..mcm nk pegi hari2 hehehe

mamyharraz said...

waaaa tanteknyaaaa!
serius cantik tempat nih.
tenang
nyaman
semua bersatu :)

GreenJade said...

mamyharraz - mmg tantekk menarik sis..tak puas gi kejap je tu hari..

Rasp said...

bestnya gi berkelah kat situ.....
hilang stress gitu kannnn...
nak nak cocer panas nie best mandi air sungai yg sejuk!

wahida said...

mmg cantik nok...

aku pulak dah lama ajak hubby aku gi waterfall Sg. Gabai, sbb dah lama kami tak ke sana, tapi laki aku tak nak la weh, dia ckp byk kes kencing tikus sekarang ni dtg dari air terjun...huwaaaaa....betul ke nok...

GreenJade said...

rasp - tu ler sis cocer panas2 mmg syiok berendam lelama..stress pon ilang :)

GreenJade said...

wahida - aku bace gak berita psl kencing tikus tu..tp certain2 place je nok..kat pahang aku takde dengo ada kes lg ler..lain tempat Wallahualam..

cer try google info terkini...

m.u.l.a.n said...

jeles nya.. lama tak pi sini walopon dekat je rumah mak..

IntaNBerliaN said...

sgt2 cantik air dia..!!

bestnya berendam kt situ... dpt bygkn.. hihii

sy xberani duk kt jmbatan camgitu.. gayat.. hahaa

GreenJade said...

mulan - o ye ke sis..best tu dekat2..pasni boleh gi piknik2 kat situ lg yer.. :)

GreenJade said...

Intan - haha mmg gayat..penat thn nafas tu..mcm lah thn nafas tu tak goyang hahaha

lily lotus said...

tak pernah lagi ke sini. tapi seriously, luasnya kawasan picnic ni :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haa bab titi gantung tu yg sy x gemor tuh..gayattt weh