August 14, 2012

Gembiranya tekak ku

Lately dgn kandungan almost menghampiri 8 bulan
badan cepat terasa letih lesu somput sume bercampur-baur
lebih2 lagi tekak masih belum dpt menerima manisan2 bagai
cuma manisan dr gula merah/kabung/melaka saja yg gembira diterima ditekak
rasanya udah lama juga aku tidak minum air bergula
bukan tdk mahu mencuba tp resultnya akak Jade termuntah2 kan semua isi perut..
mungkin juga ini faktor menjadikan badan cepat terasa penat lesu :(
less energy..makanan pun makin seciput aje boleh dimuat tekak

menu wajib dibulan puasa utk tahun ini - Puding Caramel
hari2 melayan pun tidak ngape
akak suke aje!
terharu mendapat kiriman nun jauh dari colleague..
dari branch office Medan
dua kotak besar2 gitu
  ini kek berperisa Mocha
mmg mables
lembut..gebuss..mantop yu!
dpt lah menghilangkan kempunan akak Jade
* kita makan sama2 ya my little precious ;) *
3 perisa - coklat, cheese & coffee 
tapi kena makan cepat2
tak boleh simpan lama
sebab tidak ditaruk bahan pengawet
fresh without bahan2 tiruan gitu





35 comments:

Pink Lavender said...

wewit..puding karamel mkn tiap2 hari???xmual ker?

btw,sis tuh kek apa yg dari medan tuh?
aritu makneng pi medan xnampak pon
yg org dok promote bika ambon n lapis dia tu lerr

bl masuk peti, bika ambon pon jd keras..hahaha

SURIA AMANDA said...

aisey...terliur tgok...

GreenJade said...

PinkLavender - tekak org pegnen ni pelik sket sis hihihihi..dh jemu sok bau pun tak lalu dah hahaha

femes kek (BOLU MERANTI) ni kat sana sis..mmg sedap..lembut...gebu..perghh...mables

GreenJade said...

SuriaAmanda-hehe amik bau aje ye sis..mereka2 itu udah selamat dikisar dlm perut ku ekekekek

lia said...

ermmmm dap nyerrrrr....

GreenJade said...

lia - mmg dap lia..mkn x pandang kiri kanan dah ihihihihi

kasihredha said...

aduhaiii
org x mengandung pun boleh mengidam juga ni bila tgok semua tu

amirah said...

makan puas2 ye...huhu..pasni kena pntg

GreenJade said...

KR - hehehe meleleh liur ye kak..kek tu sedap bangat tau..gebu aje..i like hehehe

GreenJade said...

Amirah - hihihi itu ler kans...44 hari gigit jari nnti kan..hihihihi

QueeN TerataI said...

sedapnyer.. puding karamel... sya pun kalau dpt hari2 best nie

Saya Disini said...

sedpnye..mmg menyelerakan..

Wanieys said...

sedapnye nampak.....adeh xmenahan beul la tgk...salam aidilfitri :))

GreenJade said...

QT - woo ade geng ni..hehe..elok kalu berjiran boleh gilir2 masak ni ..ekekeke

GreenJade said...

SayaDiSini - mmg ngam dgn tekak ni sis..hehehe

GreenJade said...

Waniey - Salam AidilFitri juga ya sis..mmg sy sndiri pun x menahan terkebil2 nengok hihihih

fiza said...

Sedapnya puding karamel tu.

Tekak org mengandung memang mcm tu. Hari² dpt makan pon tak jemu ☺☺

Selamat hari raya.

Acik Erna said...

assalam GJ..alhamdulillah ada juga dapat gula sikit dalam puding karamel tu..semoga GJ selamat melahirkan nanti..insyaallah

GreenJade said...

fiza - ituler...tekak pegnen ni ikut musim..hehehe

GreenJade said...

AcikErna - thx acik..salam AidilFitri ya :)

MAY said...

eh...da 8 bulan still muntah ke???

GreenJade said...

May - gitu ler may..nowdays kena balik morning sickness..pagi2 smp ke tgh hari mabuk smp lembik rasa badan..

MamaEma said...

sedap semuanya...

GreenJade said...

MamaEma - :)

sudipVSsenduk said...

puding karamel kalau makan sejuk, sedap tu

GreenJade said...

sudipVsSenduk - betul sis..sejuk2..nyaman je tekak..hehehe

Afasz said...

sedap nye.........puding karemal tu

wahida said...

puding karamel tu feveret aku ngan si abang...kalau buat tu, mmg si abang mkn berulang2...

MamaEma said...

Selamat hari raya..mohon kemaafan jika terkasar bahasa

Hasrina said...

aduhh caremel itu...aduhduhduh....

GreenJade said...

Afasz- mmg sedap dimkn sejuk2 gitu sis..

GreenJade said...

Wahida - mmg seronok tgk anak2 suka mkn kan sis..rasa berbaloi penat2 bersilat kat dapo gitu..lg pun senang benor nk buat kan..

GreenJade said...

MamaEma - Salam AidilFitri 2u2 sis..sama lah saya mohon ampun maaf andai ada salah silap yg tak disedari mau pun terlepas kata...cheers!

GreenJade said...

Hasrina - hehehe penangan caramel mmg buat org terliur aje kan sis...hihihi

IxoR@ said...

Banyak jugak yg di inginkan ya?

Hehehehehe....

Takpe, makan selagi bole makan...