January 21, 2013

Durian Crepe

Last few months heboh sini-sana-sinun pasal doyan crepe ni
so abih je berpantang akok non pung meng'order' crepe ni 

ni lah rupa paras hasil order tu..
sedap jugak
tp nape mahal benor? kecit je pung..
bahan luar & dalam pung tak banyak
** amboi kak non byk pulak bunyi nye..ekekeke :p **

so dgn kerajinan my makBonda 
beliau dgn gigih nye bikin sendiri
pakai 4-5 tepung je pung..
puas hati buat byk2..mkn lamai2..dpt mkn puas2..

ini pulak rupa paras hasil air tgn my makBonda
isi dlm nya mmg mables
kami gi terjah cari doyan sedap sket..
(doyan mahal pung takpe lah asalkan tekak kami hepi & puas hati  :)


Ngomel KakJade: kwn kakJade untung sehari RM300 buat doyan crepe ni..kalu sebulan..? haaa ko congak lah sendiri nokss..! kayooo mokcik tu kayo! Tp smpai hari ni mokcik musykil nape deme juei DC ni mahei benor? x sempat kenyang abih sploh hingget..hik hik hik :p






8 comments:

lia said...

rasa mcm org gua lak sbb till now x pernah rasa g he3

Rasp said...

rajin buat sendiri ok ler sis...
nie akak ni spesis malas, order saje lerrr...
sib baik bebaru ni jumpa yg mabeles nye....
so idokler ralat bayor memahei...

Mama Hanim said...

kat sp rm10 8ketul.. tapi blom penah beli lagi, asik kawan tokey durian crepe ni bagi free je every week.. ekeke..jgn jeles ye aunty tinie..hehe.

GreenJade said...

lia - hehe ala biasa2 je rasa nya pung..mcm mkn lempeng doyan bekrim gitu hihihih

GreenJade said...

Rasp - saye pun malas gak sis..tp my mom rajin..saya pun tumpang menempek le jamu tekak..hihihihi

GreenJade said...

mamHanim - uikh bestnye byk ketul tu..dh tu dpt lg free..uwaaaaa x aciiii

wahida said...

aku tak kuasa nak buat sendiri nok...hahaha...

mahal mmg mahal, tapi malas menguasai diri...huhu...

GreenJade said...

wahida - hehe aku pung nok..tp my mommy terajin..so aku pung tersuka makan...hihihihi