March 13, 2013

Storage: How to improve


Dalam banyak bilik kat rumah
aku dpt rasakan all of us sure pening bila masuk ke bilik stor
kadang2 nk ambil 1 barang tp kita selongkar 1 bilik
bertambah sakit hati kalu barang dicari tak jumpa.
tension!! tension yu!whohoo!

So now utk menghilangkan pening2 lalat aku
on the spot aku godek2 Mr Google kut kalu boleh find the solution
selonok juga bila gugle2 ni byk pula idea2 yg merambangkan mata aku
akak lebih suke buat hidden storage..tp idea2 bawah ni pun best.
aku suke!



















Source: Garage Organisation
akak suke jugak style ni..pakai container lutsinar n label it..so mudah nk cari barang.


Source : Solution 2
yg ni pun best..kalu store besor oke le..














Source : Solution 3
wahhh ko jgn akok tertonggeng jatuh semasa mencari barang udah ler..



















Source : Solution 4
yg ini nmpak menarik utk pantry organisation store. nmpknye kena bikin rak2 comel2 lah ni.



















ini akak x pernah terfikir pulak...betul best lah buat hidden storage gini.jimat space.


















boleh apply kat bilik tido. clean n tidy. x semak mata memandang.


Ngomel KakJade: kadang2 kena fikir cara terbaik & pantas utk siapkan kerja rumah. Lebih efektif storage makanya lebih efisien koje rumah ku...tralalalala...


14 comments:

amirah said...

samala, masalah storage. kalau store besar memang best.,..kita campak je,,muhaha..

Fiza Rahman said...

Nampak lebih kemas dan tersusun klo ada storage ni. Teringin juga nak buat mcm nih.

lia said...

teringin nak mntk seseorg organize kan stor umah kami yg mcm kapal karam 2 ha3

GreenJade said...

amirah - itu lah nye..ini space kecit kena la plan kemasan semaksima mungkin hihihi

GreenJade said...

fiza - hehe xpe kumpul sket2 sok terus buat aje..hihihi

GreenJade said...

lia - hahaha sama lah..tu yg carik alternatif ni. kena survey2 mana 1 plg kemas dgn minima kos. hehe

Kamariah Awang said...

Cantiklah... Kemas dan teratur.

GreenJade said...

KA - betul ma..mata pun sejuk aje memandang hehehe

haslizalizz said...

waa bestnyer...kreatip dierang nikan...

Rasp said...

ooooo akak pun suka part2 hidden storage nie...
tapiiiii rumah akak...
aishhhh...bilik store tu...aishhhh....
nak masuk pun gerun hehehehehehe...

Nafira usof said...

sama lah.. pening pikir cam ner nak kemas bagi nampak kemas n lapang..
naik stress tengok.. hehehehe

GreenJade said...

hasliza - betul kretif & memudahkan koje mencri barang yg hilang hihihi

GreenJade said...

rasp - hehehe sama lah saye kak..ntah tikus pun dh beranak pinak berapa keturunan dah..hik hik hik

GreenJade said...

Nafira - xpe sis pasni sama2 kite modified sket2 bilik semak samun kite tu hihihi