March 14, 2013

Milah terkonang-konang juo..

Hmmm...

dah lama x jengok2 rumah sanggah kami di Mantin
incek abe jom ajak Hakim ber B-B-Q jomm..

lepas bersalin tu hari..nurse kat ward hulurkan mesin pam ajaib ni utk aku
mmg best betul MEDELA Lactina raksasa milik spital Putrajaya ni..suction pun smooth aje..
(dia kesian kat aku gamaknye nengok aku pam manual pakai tangan..hihihi
gigih aku ngepam susu pakai tangan utk baby Hakim ku di NICU tempoh hari..)


sian Hakim..byk hari gak ler melepek kat NICU coz of jaundice pas bersalin tu hari
hamboi dak tecit tu..bersantai di bawah lampu biru sambil ber-spek bagai yu! hihihi

16 comments:

Fiza Rahman said...

Medela memang best. Saya pakai SWING.

wantie said...

dulum pump breast guna yang batery bagai. then tengok susu makin kering. last guna yang pump manul harga 29.90 tu. dapat banyak pulak susu...

sampai sekarang anak dah setahun 7 bulan susu berlambak lambak you.

Mooniqueen said...

MQ pun baru plan nak guna medela sbb hosp banyak gunakan..

Ibu Lala said...

3 tahun yg lalu sy guna spectra. tp 2 bulan je guna susu dah merudum. frust betul..

GreenJade said...

fIZA - betui3..setuju sgt.

GreenJade said...

wantie - best nye..tp betul lah..kalu selalu pam manual susu lg byk outputnye..

GreenJade said...

MQ - x rugi beli medela sis..utk ibu2 yg bz bekerja n tekejar2 blk rumah elok beli medela fs..

GreenJade said...

IbuLala - xpe sis..jgn sedih2 tau..mana tau pasni ade rezki lg..susu keluar meriah.. :)

ieda immi said...

akk x pernah guna benda nie ..
guna yg biasa2 shja ;)

Puan Kutu said...

wah best..bagus misi kt putrajaya tu ekk..aiman dulu pun kena kuning..dua malam gak dok hospital..pakai speck macam hakim tu la bawah sinaran lampu..:)

GreenJade said...

ieda - takpe guna apa pun yg penting kite selesa ye tak sis.

GreenJade said...

PuanKutu - itu le baik2 gak misi kt sana.i like lah their service ..x tau le org lain..hehehe

itu le kan sis...baby sure kena gak jaundice walopon x byk sipi2 sure kena gak.

RamRamCute said...

Medela memang sangat bagus..sis pun guna pam medela jugak tapi yang travelling punya la kecik sesangat dari yang itu..hehehehe..

amirah said...

pernah cuba medela juga. orang punya tp tak sesuai untuk saya kut. tp orang kata kalau guna tgn lagi byk hasil. taktau la ye ke tak sebab saya tak reti guna marmet

Kamariah Awang said...

Alhamdulillah... Allah permudahkan...

Ema Blog said...

lama tak datang jenguk kat sini...dah bersalin dah..dulu pun pakai manual jer...hehehe..