July 25, 2013

Nak tukar langsir..??


Hmm...
dah adat orang fomfuan kan..
asal raya aje nak tukor itu ini begitu begini
kalau boleh semua nak bertukar baru aje

tapi..bagi akak pula biarlah besederhana
yang mana boleh pakai
kita gunapakai aje ye dok
tak baik membazir
amalan syaitan

tapi tengah berfikir2 ni
nak tukar langsir living room..heeee
tapi nak yang simple aje tapi nampak elegan gitu ;)

pening lah fikir kaler
fikir pattern
apa tema pun dok rambu-ramba fenings lagi ni
keh keh keh :p

 abaikan model yg tak semnggah tu.ihiks
ijau..natural..i like..tapi kaler ni dah ada..
 owh pattern 3 tonez ni paling akak suke
simple aje
maybe choose yang gini kut
 pattern  2 tone gini pun ok jugak
tapi panel sliding tu ade 3..
sesuai ke?
 hmmm...cun gak..pokadot
maroon + cream + black
suke kaler gini tapi makin malap le ropa living room ku nanti..huk huk huk

Sumber foto: halemak forgotten fm which link..main rembat2 randomly aje..niway credit to them.

so yang mana satu pattern/color nak pilih ni?
makin dipilih makin beku otak ni
makin rambang bijit mata ku
kawan2 macam mana?
tahun ni ada tukar langsir ke?
dah ada langsir pilihan jiwa-raga?
meh le share ngn kakJade meh kut2 la pekenan di hati..hehehe


Ngomel kakJade: nak pilih kaler pun pening jugak. akak lebih suka kaler creamy2 golden2 gitu untuk living room..susah betul hati ni nak bertukar to more bright color haihhh...aduiiii



14 comments:

atuk said...

Salam Ramadhan Kak Jade

saya suka yang no 3 tu....

wahida said...

aku tukar langsir dua tahun sekali je nok...hahaha...

Ujie said...

Saya pakai beberapa thn, baru beli yg baru.
So, thn ni takde.. :)

Rinna said...

Kalau nak nampak terang pokadot tuh cantik..:)

Rasp said...

i tak tukar pun langsir...
pakai je yg tahun lepas :D

tapi suka tengok gambar2 langsir tu...
cantik dan terus buat diriku berangan hehehehehehhe...

ummiross said...

Semuanya cantik2, tapi ummi paling suka yg three tones tu, gambar no.2, cantik sangat!

Puan Kutu said...

jgn kata bertukar,langsir yg ada pun mak yg sedekah.haha

GREENJADE said...

atuk - Salam Ramadhan utk atuk juga ya..

hehe ramai suka no.3 :)

GREENJADE said...

wahida - mcm sama lah pulok kite ye nok.hehe

GREENJADE said...

Ujie - langsir lambat lusuh kan sis..lama pakai pun still nampak gorjes. :)

GREENJADE said...

Rinna - tu la tgh fikir..tapi mcm lari konsep pulak..hihihi

GREENJADE said...

rasp - moga verangan2 itu menjadi kenyataan ya sis..ekekekeke

GREENJADE said...

Ummirose - hehe sy plan pun nk buat mcm no.2 tu..masa makin suntuk ni..huhuhu

GREENJADE said...

Puan Kutu - untung la sis..takyah pening2 pala pikir nk cari langsir hihihihi