July 29, 2013

Solution...

Beli gajet2 hero Malaya ni semasa My Dear Warehouse sales last month
tak plan pun nak ke sana..last minutes terjahan
terjah jugak lah sebab nak beli 3 benda penting ni
beli/melabur pun untuk keperluan & untuk memudahkan kerja2 rumah ku :)

GATE & extension 
 PLAY PAN
WALKER DWI-FUNCTION
(adjustment height + walker + cradle )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
.
.
.

 macam biasa...
laju aje bermula aktivit panjat-memanjat
(tak perasan lagi tu aku dah pasang GATE tu kih kih kih)
mission memanjat GAGAL!
Tangga ada halangan
siap tergeleng2 kepala sambil pusing2 tangan mengomel2 bercakap sorang diri 
keh keh keh!!
lagi satu gate adalah sangat peka/sensitif pada sentuhan which akan ter-locked sendiri which tak perlu lah aku nak risau terkocoh-kacah nak berlari2 pergi tutup
 
 dari mula memang aku BANNED segala walker 
tapi bila worst comes to worst sampai aku tak boleh nak buat koje
sebab dak tecit ni sangat lasak tawaf 1 rumah
kutip itu ini masuk mulut
makanya walker lah solution nye
walker ini sangat berjasa time aku busy siapkan segala kerja rumah
biasanya aku rotate dengan  play pan agar dak tecit ni tak bosan & stress
tra la la la la
walopon dak tecit ni udah ade 2 baby cot
aku still mau 'melabur' beli play pan ni pun utk tingkat bawah
senang aku nak angkut tolak sini sana
ke dapur pun aku angkut aje
play pan ini berguna bilamasa aku busy buat keje rumah/memasak or semasa masuk toilet saje
campak segala mainan kesukaan dia maka leka lah dia
masa mula2 dulu meradang2 guling2 jugak lah taknak duduk dalam playpan ni
tapi lama2 udah biasa sebab ibu dia selalu nya buat2 BO LAYAN jek..
kih kih kih!!


22 comments:

lia said...

berbaloi2 beli kalau mmg keperluan, kan...

Fiza Rahman said...

Tak rugi melabur. Bley pakai utk yg 2nd nanti ☺☺

MAY said...

Wah akk.sy dlm plan nk bli walker.blh share psl walker akk ni??pe yg bestnye..k..tq..:)

GREENJADE said...

lia - betul tu.sy lebih pd keperluan..hehe

GREENJADE said...

Fiza - setuju.InsyaAllah sis :)

GREENJADE said...

May - byk yg best walker ni May

- adjustable ketinggian tu, bila baby dh tinggi boleh go for the max height
- dwi function - walker & cradle, bila nak jadi kan cradle just lipat ke dalam hide kan tayar.
- more stabil & teguh tak terbalik walopon hentakan kuat.
- ruang bahagian kaki lebih lebar. ada pelapik bila dijadikan buai.
- seat lembut & bagus boleh ampu leher kalau terhentak ke dinding.

hehe byk kelebihan..nak beli pun pening fikirkan ciri2 keselamatan..

Nafira usof said...

hahahaha.. comelnye dia.. geram tgk.
mata bulat~

GREENJADE said...

Nafira - hihihi bila marah lg membulat mata tu auntie uits..hihiihih

mama_ka0ri said...

hehe..sian dia kena perangkap sampai nangis2..

anak lelaki mmg camtu la..sabo je..

tq follow..dah follow back!

GREENJADE said...

mama_kaori - hehe kan...boy ni cpt jemu sbb nak melasak aje..hihihi

MAY said...

how much?mne nk cari

GREENJADE said...

May - yg ni akak beli kat MyDear warehouse sales aft diskaun below RM200

May boleh jugak terjah MANJAKU or mana2 baby boutiques ada jual pesen gini dwi-function. if not mistaken kat TESCo pun ada jual. cuba try terjah TESCo online..rasa nye ada..

Rasp said...

hehehehehe tangga dah ada tol gate :D
mesti dia pelik tu sis...
dah besar nanti conpom dia akan cuba boloskan diri nak masuk gate...

kkdg memang harus bo layan kan sis..
lelama dia paham sendiri :D

amirah said...

pelaburan yg penting ni..huhu

wahida said...

kat rumah aku dulu pun ada pagar ni nok..mmg kena ada pagar kat tangga, kalau x, mmg memanjat je la kejanya...sabo je la...hahaha...

GREENJADE said...

Rasp - hehe tu yg melasak ke tempat lain psl x thn kena bayaq tol..hihiihi

GREENJADE said...

amirah - betui2..demi masa emas kita..hihihi

GREENJADE said...

wahida - kannn sis..mmg ini vudak pun dh tinggi dia memanjat..lega dah ade toll gate ni.hak hak hak

Rinna said...

Kalau anak dah aktif kena laa beli benda2 tuh semua kan.. :)

GREENJADE said...

Rinna - haaha itu le sis..sbb tu kena ada langkah2 berjaga2 ni hihihihi

Amanda Suria said...

Dia dh start nk melasak tu harus la beli benda tu sume ..

GREENJADE said...

Amanda - betul tu sis..ni pun dh terlambat beli..mmg letih mengejar dak tecit ni 1 rumah..ade aje barang dia nak capai ..nak kutip masuk mulut..risau.