September 4, 2013

Hobi..Happy..asal tak kacau ibu..

(record utk kenang-kenangan tatapan masa depan kami..)
Ni lah xtvt hero tecit ni bila main sorang2
Bila usia menjejak 11 bulan..
ada2 aje keletah & new things yg menjadi bahan pening kepala & bahan lawak dalam rumah.. :p

 1. selak-tutup-bergulung2-dalam-karpet..
selak-play mat-@-selak apa2 aje yg terhampar di lantai..
selepas tu tinggalkan karpet/playmat tu tergulung2 tergodang2 di tengah rumah..ngeee
 2. suke benor cabut soletip yg aku seal kt ABC foam mat tu
..lepas tu tanggalkan words tu dr dalam box..bersepah2 di merata2 alam..
takpe..takpe..anggap saje satu kretiviti and brain nye sedang explore & develop something tuu..hehehe

 3. beraksi pelik2 
oh ini bukan ibu yang ajar..tapi ini budak taruk sendiri ya & beraksi sendiri ya..
kadang2 pelik2 dia ni aih..toys sendiri takmo main tapi sibuk nak besen,sudu, pinggan ibu kat dapo nun.
takpe..takpe anggap saje brain beliau sedang develop tu..uhuhuhu
 3. suke benor duduk dalam bakul..@ apa2 bekas yg boleh muat bontot gebus beliau itu
tu hah sedang berusaha gigih untuk muatkan diri nya yg gebus dalam bakul kecik tu..
ini bahan bukti lain..takde siapa yg mengajar tapi beliau sendiri yg terlebih belajar huhuhu..sabor je laa
4. masuk dalam apa2 saja lubang terlopong..bawah meja..bawah kusi etc..
yang ni seronok pula dia keluar masuk dalam kotak kosong yg dah diterbalik kan tu..aduhai anak ku...banyak2 tempat..dalam kotak tu juga yang dia suka..uhuhuhu

banyak lagi aktiviti2 & stunt2 lelain yg belum ibu ceritakan..yg kadang2 bisa menyentap & meluruhkan jantung dari paksi nya uhuhu..sudah lumrah anak membesarkan..ada2 aje aktiviti lasak2 yang memerlukan kita memantau...betul tak?


Renung2 kan: 
Sabda Rasulullah s.a.w :

اِذَا مَاتَ ابْنِ آدَمَ اِنْقَطَعَ عَمَلُهُ اِلاَّ مِنْ ثَلاَثٍ :

صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ، أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُوْلَهُ “.

Maksudnya :
  Apabila telah mati seorang anak Adam, maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara, iaitu : Sedekah jariah, Ilmu yang bermanfaat dan anak yang soleh yang mendoakan kepadanya“. 


10 comments:

amirah said...

memang boleh luruh jantung kadang2 kan..haha..takpeee..biarkan merekaaa

Ujie said...

Comelnyee..
Happy je kan kita..bila tengok bdk kecik main2 gini.

Nafira usof said...

hahahahaha.. comel sangatttt~
bab masuk dlm bakul tuh sebijik perangai Delisha.. siap buat koleksi lagi gambar2 dia duk dlm bakul or bekas. comel jer kann~

Puan Kutu said...

alahai comelnya..geram sunguh tgok aksi..macam2 gaya..

Bazilah (^0^) said...

comel lah! yg duduk dlm bakul tuh comel. nk jadi menantu auntie tak? ehhhh hihihi

GREENJADE said...

amirah - betul tu sis..kdg2 ada2 je stunt yg x terjangka di akal kite hehehe

GREENJADE said...

Ujie - betul Ujie..dpt le menghibur hati n hilang rasa stress di minda hehehe

GREENJADE said...

Nafira - hihihi ye la zura...budak2 ni ada2 aje benda nk explore kan...

GREENJADE said...

PuanKutu - tu belum buka aksi stunt man lg auntie..pening pala ibu Hakim hahaha

GREENJADE said...

BAzilah - err..err..nakkkkk (malu sambil tutup mata) hih3