October 11, 2013

Cerita Jumaat..


Sesekali layan tekak home made kuih klasik gini best jugak
masih terasa2 ke-enak-kan lepat-labu nya
plan nk buat serawa/pengat labu but last minutes plan nya bertukar jadi lepat
layan kan aje lah...hehehhe
Oh ya still cant take the shock..got a bad news in the early morning..
 my condolence to our Director & family on demised of his beloved wife this morning.
May her soul rest in peace..(my BIG Boss is d 2nd from right, in brown. ..)


12 comments:

Fiza Rahman said...

Tak pernah mkn pengat labu. Pengat pisang & ubi pernah lah ☺☺

Puan Kutu said...

sedapnya..kuih ni mmg evergren,dh lama kot tak makan..nk cark daun pisang pun ssh skang ni.hehe

~ NANA ~ said...

teringat lepat labu arwah nenek buat...suka sgt!

wahida said...

ko buat nok? pandainyaaaaa...

aku kalau kuih tradisional mcm ni mmg gagal lah...huhu...

m.u.l.a.n said...

labu buat serikaya pon sedap kan...

lily lotus said...

segala jenis lepat saya suka. hehe

GREENJADE said...

Fiza - pengat labu sedap tau sis...lemak2 gitu..euwww

GREENJADE said...

Puan Kutu - betul lah daun pisang dh hampir pupus..kalu lah ade dijual di Giant / TEsco mmg heaven kan..

GREENJADE said...

Nana- kuih2 lama jugak yg sedap ditekak kan sis..hehe

GREENJADE said...

wahida - aku pun still kena refer sifu le nok..nk buat sendiri2 mmg x menjadi gak taste nye hihihihih

GREENJADE said...

mulan - oh ye ke sis..sy x pernah mkn serikaya labu...jommm kita buat sis..

GREENJADE said...

lily lotus - sama lah taste kite sis..nak lg lepat pisang..perghhhhhhhh