December 14, 2008

Pop Pori a.k.a Pot Pari-pari

Bile tepandang jer bekas2 pop pori sebelah ni sure aku sengih smpai tinge..nape ek?sure la ade citer klakar xkan citer seram lak kans..hik2 :D selain pop pori nih actually aku ade byk koleksi pop pori lain but bekas2 kaca ni yg plg aku syg..nape ek? sbbnye..aku tingat camne hubby aku dpt kumpulkan blk bekas2 kaca 5 beradik nih dr umah dia..actually pop pori ni adelah hantaran pertunangan aku pd dia and cam x pecaya dpt blk kat aku & now m'hiasi kamar peraduan aku..errr cam ala2 'buruk siku' lak kan amek blk..tp aku x mntak..hubby aku yg kasi blk hehehe :p

for us mmg ade sentimental touch..coz bunga2 dlm bekas tu adelah bunga2 yg aku dpt fm my hubby since zmn2 we all bechenta kapel2 dolu2 smpai le da tawen nih..kunon dgn sentuhan seni kreativi aku..sume2 bunge tuh aku keringkan, sembor anti bakteria, taruk pewangi & letak baik2 dlm bekas2 santik2 yg pelbagai rupa sifat size & recycle them as a pop pori hiasan umah..pnoh mewangi umah aku (wongi sgt ler tuh) dgn hiasan & taboran pop pori bunga2 pemberian kekasih,tunang & now suami terchenta.. :)

8 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

chantek nyer....nak 15 bekas bleh kak jen?

hahhaha

nak yg baru nyer...

nak kaler pepel...


muehehhehe

My Green Jade said...

hehehe jgn kate kan 15 bekas..ngn 15 bijik kilang pop pori k Jen kasi kan hehehe.. =))

Hasnor said...

Tu la org kata munge2 cinta..akan layu kelopak2 dia bila masa berlalu tapi bau2 dia tetap kekal di ingatan kita. Abg pon syg pot2 pori tu..pemberian insan tersayang..yg dah jadi isteri tercinta abg..nengok je munge2..even mata tutup pon terbau munge2..sume2 tu wat abg terkenang kt sayang..semoga cinta kita berkekalan smpai la akhir hayat..

My Green Jade said...

tks so much abg..InsyaAllah..moga chenta kiter bkekalan & sntiasa harum mewangi till akhir hayat :)

angaubangau said...

kak tinie..hehehehe..kena panggil akak da sbb ko da kawen..maleh den nak ngorat2 ko gi..sori le sbb den merajok..nunggu punya la lama nak suruh org pujok2..cit! sapa pong tak dtg pujok den..naik berkarat den tunggu..takpe la..den pujok diri sendiri..hehehehehe..ni haa...den nak kasi sajak pot pori versi injit injit semut mak ipong raja wali tu...pot..pot..pori..sapa sempot sini mari..pot..pot..pori..skali sedot nak lagi..pot..pot..pori..tetibe bau kari..pot..pot..pori..kak tini masak maggi..pot...pot..pori..kenyang perot isi lagi..dan lagi..dan lagi..pot..pot..pori..eh..asal aku ngarot2 lak nie..pot..pot..pori..errr..so sori..sori..sori..hehehehe..saja nak kasi ending 'ri' gak..

My Green Jade said...

lerrr incik bangau..ado laie ekau eh..bkn kah den da letopkan ekau kat bali tu ari uh?

hehehe byk ensem la ekau bilo maso den jd kakak ekau lak eh?..bluwekk :p

QasehNuryz said...

uhuu..sengtimengtal nya..
kak non,nti mari umah sy tlg buatkan pot pari2 ye yg santek2 ye hehe

My Green Jade said...

QN - jgn kate pot pari jer..pot klang pong akok non bley tlg wat kan muakakakaka =))