September 9, 2011

Santai Di Dubai Mall vs Burj Al Khalifa

jomm aku nk bw u all lepak @ The Dubai Mall

one of the largest shopping mall in d world

(pelik Dubai ni..apa2 pon nk buat yg 'paling' 'itu' 'ini' in de world lah)

besar bagak mall ni





berlatar blkg kan tower plg tinggi di dunia - Burj Al Khalifa

(ni kalu di Mesia it's almost same like KLCC punye concept gitu)

aku yg bertumit 1.5 inci terpaksa mncari capal bcoz habis suda melecet2 kaki

kalu tawaf kali ke dua dlm masa yg sama mau nya tercabot tempurung lutut



xpdc menjelajah Dubai Mall bermula..

muka masih ada senyum aku suka indoor decoration nye

each centre perform a different design

fresh & unic gitu
x jemu mata memandang
dah lenguh2 bertawaf boleh lepak2 di sofa yg disediakan di almost setiap ceruk
i tell u Dubai adalah syurga fashion/henbeg/makanan etc

design pon kdg2 pelik, tp gorjes & kretif penuh di sini

(maaf penat bjalan terlupa mau 'tembak' foto sini sinun)










ok dah puas meronda indoor

kite terjah outdoor pula ya



outdoor The Dubai Mall sgt2 cantik

dikelilingi bangunan2@bandar atas air





xceli ini adalah kawasan Dubai Fountain plg besar & tercantik di dunia

fountain yg boleh menari2 melintuk2 mengikut irama - really awesome!

(next n3 aku akan ceritakan betapa indahnya fountain ni..sempat aku ambil video klip sms kami candle lite dinner dr 2nd floor @ TGI Friday)






apa lagi..

berposing sakan lah kak Jade kita..

(aku suka tower blkg tuh..unic sgt) hubby yg mungkin terasa kagum dgn seni bina di sekitaran Dubai Mall

helang yg mahu terbang melayang2



hubby berlatar belakangkan the tallest tower in the world - Burj Al Khalifa (828m) ..

hubby tlh senyap2 mmbuat suprise utk aku dgn mmbawa aku naik ke top of Burj Khalifa ini ..

akan aku ceritakan di n3 akan datang.. ;)

5 comments:

rasp said...

cantikkkkknyaaaa....
bila lah nak merasa ke dubai nie...

Mama Hanim said...

perhhh..best tu tinie fly jalan2 kt sana.. jeles nih..hehe..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah..besnya sis..

sonok2 dpt berjalan..

Kamariah Awang said...

Aduuii.. cantiknya...! Dah lama dengar nama Dubai, ada kawan2 dahpun menjejak kaki ke Dubai. Ma bila lagilah dapat kesana, yer..!?

IxoR@ said...

shopping la tu......

klu tau awal, nk kirim tau!

heheheh.....