September 8, 2011

Yang ada...yang tiada....

Di Dubai..
4WD, sports & luxury car bersepah2 melata atas jalan

model pon pelik2 yg tak pernah jumpa di Malaysia pon ada..

lg pon bkn nya mahal mana pun harga keta kat sini

rakyat mampu berkereta mewah bcoz tax yg dikenakan pon rendah

(majoriti BMW X6 jd pilihan terkini dorang tau..admire I hehehe)


berbeza harga keta di Malaysia

tax nye aje ya ampun mencanak2

kesian rakyat marhain terpaksa mmbayar harga tax yg tinggi

hanya utk mendapatkan sebiji keta import
(keta tu bkn nye mahal mane..cuma bila ditambah tax so jd lah mahal berganda)


jgn tak caya 2 bijik Porche putih tu milik 2 anak muda tau...

ni mesti kes pau duit bapak lar ni hahaha!!

al-maklum bapak2 Arab sini byk duit

tapi... mane la dorang dpt duit byk2 tu yer..?

sok aku nk skudeng lah...

mane tau separuh dorang simpan dlm lombong minyak

hahaha



LEXUS 4WD
gatal2 tgn aku curi2 snap foto ni
mcm x pernah nmpk model ni kat Mesia kans..?uhuhuhu


ni model ape ntah...x igt le pulok
mcm Hyundai jek..
haaa jgn gelak
(dah post kat earlier n3)


very de pinkish gitu..auwww


Mercz 4WD ni tau
first tgk...terkemut2 molot aku thn tawa tau

very de gegirl yu...


pemandangan biasa mak2 Arab turun dr keta besor2 ni


saje2 aku 'tembak2' foto ni masa on de way blk dr lunch..


Toyota Camry, Innova & Hyundai Sonata

hanya di buat taxi di sini..

uhuhuhuhu


4 comments:

rasp said...

leh terlopong tengok kete mewah dorang ek sis...
wahhhh taxi pun hebat2 :)
kalo kete kita ke sana...
gamaknya tu dijadikan kete ke pasar kot :)

GreenJade said...

rasp - itu ler sis..seronok cuci mata aje lar tgk 4WD pelik2 sini hihihi..

MULAN said...

Lorrrr.. Lama tak bersiaran ropanya miker beraya di Dubai.. Best tu merasa beraya kat sana.. Pi jalan puas2, nanti amik foto banyak2 ya..

Kamariah Awang said...

Bawak balik sebijik. Tini...! Hehe..