July 30, 2012

Terjah Mom & Baby expo 2012 - Mid Valley

Sejak pregnen ni mana2 dengar ada baby expo/fair
sure akak mau terjah saje..
al-maklum first baby..
 rasa exited tu lain macam sikit ;)

So last Sat, akak terjah midveli
ya Rabbi..ramainye makhluk
mmg sosak napeh dlm lautan manusia
tp demi our little precious ku gagahi jua
byk juga barang2 ku rembat kali ni

mari kite terjah apa ada dalam..
antara barang hasil rembatan..
Baby Bath Support ni akak rembat di booth MEDELA
byk jugak barang best2 dekat booh ni
disebabkan  my1st baby & tak biasa mandikan baby
so akak decide beli mendalah ni..
hope dpt membantu for the 1st 3 month aft deliver nnti.. 
 best jugak
baby boleh golek2..lompat2 pun boleh ni..
bila baby dah besor sket boleh lah buat boat main2 air kat kolam 
hihihihihi
 adjustable kat bahagian belakang nye.. 
hope tak membazir beli mendelah ni
sok2 boleh wariskan pd adik2 bila dorang beranak kecik pulok..
hehehe
barut baby pun comel2 dibuat dr cotton fabric
lembut je kain dia..
akak tau ade yg tak gitu concern beli barut ni
tapi..akak rasa no harm mmbeli
manalah tau baby tetiba kembung perut
idak le gelabah benor cari alternative
kasi baby duduk diam2 dlm barut tu hehehe
zaman sekarang ni macam2 design dorang keluarkan
masa mak beranakkan adik2 dulu2
barut baby mak akak buat sndiri jek..
kaler pun standard jek..putih suci..gitu ;)

49 comments:

Pink Lavender said...

kiutnyer bengkung baby skrg

makneng follow sini
jemput follow makneng..

lia said...

best nyer larat nak p expo... la ni, nak jalan pon da cunggap2 he3

atuk said...

salam Ramadhan GJ

bagus...buat persiapan awal

Selamat menjalani ibadah puasa

GreenJade said...

PinkLavender - mmg cute2 design dia..bikin geram jek

thx makneng sudi follow me..i dah follow u back :)

slmt bpose..

GreenJade said...

lia - ikut hati dah tak larat juga lia...jln dh mcm penguin ni..tp semangat baby sulung lah kata kan..hihihihi

GreenJade said...

atuk - heheh dh kira persiapan terakhir sblom deliver ni tuk..

slmt mjalani ibadah puasa juga utk atuk & family :)

mamyharraz said...

sikit2 beli lama2 jd banyak
tak sabar akk nak tgk baby keluar hehe ter excited pulak :")

amirah said...

seronoknya membeli brng2 baby ni..huhuhu

GreenJade said...

mammyharraz - hehe mummy nye ni lg x sabar2...rasa mcm lambat pulak heheh

GreenJade said...

amirah - mmg selonok nak pulak 1st baby rasa lain mcm sket ehehehe

kasihredha said...

seronok tengok barang2 baby
dah lama tak soping brg baby ni :)

Anak Wak Mail said...

tahun lpas saya ada join kakak saya pwgi sini..tp letih dah rasa..thun ni xpegi dah..hehe..

Kamariah Awang said...

Rembat Tini, jangan tak rembat. Puas hati gitu... Hihi. Mudah2an Tini selamat melahirkan.. Jangan lupa update n3nya nanti yer...

Nieda said...

mmg haeven masuk kedai jual barang baby. semua rasa nak .baju pula comel2

BeRRy MuMMie said...

hasil rembatan yg bagus dan kemas ...hehehe

GreenJade said...

KR - teringin ye kak..err si adik nk baby tak kak? hehehe

tp mmg geram lah ade gak barang2 pelik yg tak terlintas difikiran pun..

GreenJade said...

Anak Wak Mail - fuhhh kalu pegi mmg komfem lemas ..ramai orang sis..tp best bila dpt beli brg baby sendiri hehehe

GreenJade said...

KA - maaa...miss u lah...lama tak nampak.

hehe rambang mata ma..sume benda nk rembat je..InsyaAllah bile dh deliver nnti saya update kan ya ma..*hugsss*

GreenJade said...

Nieda - betul tu..kalu tak kawal nafsu mmg jd pembaziran jugak kan..sbb sume barang nk rembat aje ekekekeke

GreenJade said...

Berry Mummie - hehehe *sambil tersiput2 malu*

exceli tak terlintas nk beli barang tu pun sis..tp bile tgk comel terus jatuh hati..heheheh

kakcik said...

Kakcik memang tak larat nak berjalan di Mid Valley tu. Luas sangat. :)

GreenJade said...

Kakcik - betul tu mmg lenguh kaki nk tawaf..tu hari sy parking kat zone H betul2 lift ngadap ke expo tu..legaaa hati ku..

IntaNBerliaN said...

a'aa skrg mcm2 design ada kan.. semuanya cantik2 :-)

fiza said...

Rambang mata klo nengok barang² baby nih.

wahida said...

aku dulu masa first baby, mmg excited habis nok...rasa brg2 baby semua aku nak borong...haha...

tak sabar aku nak tgk baby ko nok...

GreenJade said...

IntanBerlian - a ah smpai pening lah kepala ni nk memilih hahaha

GreenJade said...

fiza - betul tu..mati kutu tak tau mana nk pilih hihihihi

GreenJade said...

wahida - tu ler 1st baby ni mmg excited terlebih nok. heheh takpe nnti dh beranak aku post kt n3 ek. haiii bile la nk dpt jumpe ni..sovenir ko still kt tangan ni uhuhuhu

Mrs Lurve said...

comel pulak barut tue, selalu biasa putih ja

GreenJade said...

Mrs Lurve - itu ler..nowdays dh mcm2 pattern..mcm2 color & design gitu kan..tp yg tradisional gak best..hehehe

MAY said...

dr bjang mmg x ske g midvalley..sosat jo nnt.haha

bestnye da soping utk bb ek..sy x lrat g.ari ni mc je dok umh..lps sahur td da muntah.terus x larat nk kje..

GreenJade said...

may- mmg sis pon x suke g midveli tu...tp baby pnya pasal ku terjah jua...

take care sis..jgn lasak2 sgt ya...jaga kndungan baik2

MamaEma said...

tak membazir pun beli kan kak..nanti simpan elok2.. pastu turn si adik yg pakai pula.

GreenJade said...

MamaEma - betul tu..pewaris ramai menanti hihihihi

SURIA AMANDA said...

wah...dah banyak persediaan dah ni...good luck babe...akak tumpang hepi ye..

GreenJade said...

Suria - persiapan sikit2 sis..nnti dh sarat tak larat nk soping2 live dah..hehehe

m.u.l.a.n said...

kalo terasa suka jenjalan, nnti dah ada baby baik siap awal2.. beli stroller & rocker yg practical..

kitorang beli stroller dr umur baby 0 month pastu boleh lipat2 senang jadi mcm umbroll gitu.. pastu beli baby rocker dr umur 0 month jgk yg blh guna jd car seat, blh carry sana sini ..

beli yg elok boleh tahan lama.. ours tahan 8 tahun guna utk 2 beradik ni.. berbaaalooiii sgt beli..

Asmara said...

saya pun guna barut putih, tp awal2 masa dlm pantang lepas tu tak pakai dah. hehe.. 2x beranak oversea musim sejuk anak2 balut baju tebal so x perlu barut. ;)

GreenJade said...

mulan - musti sis..itu wojib gitu..tggu incek abe blk lg sekali tlg kasi hangkat itu barang berat hehe..si isteri tau main tunjuk2 sajer..hihihi

woo tahan lama jugak ya sis..jimat tu..

GreenJade said...

Asmara - oh ye la..sana cuaca sejuk..mmg barut jadi perhiasan saje lah hehehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Terima kasih singgah blog k.atie.cantik barut baby tu..
ha'ah dulu2 mak akak pon buat sendiri...kain putih jerr

Akak ada menjual pemanggang ajaib...harga diskaun sehingga raya jer.
Leh la buat bakar2 ikan masa lam pantang nanti.Klu berminat PM akak ya.Terima kasih

GreenJade said...

Azatie - betul dulu2 kaler putih jek..n comel2..hehe

ehh ape email add akak?mcm menarik jek pemanggang ajaib tu..

Saya Disini said...

comei barut skrg..dulu2 putih je

GreenJade said...

SayaDiSini - itu ler kan..byk fesen pulak tu nowdays

Afasz said...

sobok nye ada baby >_<

Mariambebakar said...

Salam,
Wah2, shopping sakan.. Alhamdulillah, dapat merasa nikmat mengandung tu walaupun penatnya hanya Allah yang tahu..
Pesan mummy,
Jangan over membeli perkara yang mungkin tidak diperlukan oleh bayi. ALmaklumla, 1st baby,.
Baju baby takperlu beli banyak coz baby sangat cepat membesar, lagipun, 100% mamajade akan dapat hadiah baju bb dari kenalan dengan begitu banyak nanti..ngeeee

GreenJade said...

Mariam- hehehe betul tu mummy..baby mmg cpt mmbesar...hope apa yg dibeli berguna utk baby2 seterusnya..nk beranak lamai2 ni mummy..hihihi

GreenJade said...

Afasz - 1st baby friend...sebok nye lain mcm sket...byk mende kena beli hehehehe

IxoR@ said...

seronoknya soping brg baby...

hmmm....

dah scan tak? B or G ?

;D