April 8, 2013

Chocolate cheese moist & 6th month


 Masih terasa2 kelazatan cekelet cis kukus adinda ku ini ditekak ku..
minggu ni nk try buat lah
nanti akak bg resepi bila dah siap ya
 lately dah susah nk bertenet di rumah
sebabnya..ini budak akan mengacau2 
jika tak dapat.
makanya akan berkumandanglah vokal2 'sumbang'sih si hero Malaya ni
nak tunggu dia tido..??
maunya lambat bangun pagi ibu beliau
selagi tak melepasi jam 12 tgh malam ..
selagi itu lah mata dak tecit ni segar bugar semesta alam..ohoii
ihiks!
Semalam..
 1st time Hakim makan di usia 6 bulan 6 hari..
bersungguh2 makan macam diajar2 pulak
makan ketupat nasi yg dilenyek2 di rumah kenduri adindaku..
plan nya nak bg bubur/puree start this week
tapi tak apa lah..mungkin dah sampai seru dak tecit ni perlu makan gamaknye..



17 comments:

atuk said...

Assalamualaikum GJ

dah siap nanti
hantar kat sikit...he he

Kamariah Awang said...

Tecit tomeeeey....

Puan Kutu said...

sedapnya kek tu.suka tau goda tekak ibu mengandung.hehe..

nmpk berselera si kecik tu makan..:)

faraherda.razalan said...

Ololololo...comelnya dak tenit ni. Nak peluk cium ley?

Peh. Kek tu bt sy telan liur. Nak skitt!

wantie said...

wow wee... dah siap nanti silalah bagi resipi. kita kalau menda menda best ni mau aja di cuba..

mamam dah die... kalau anak anak kita dulu, main putar semua makanan, masuk botol. dorang makan. dua dua pun sama. kalau suap. idak di makannya.

GreenJade said...

atuk - hihihi antar bau aje la atuk ye...ihiks

GreenJade said...

KA - hope beso2 sok pun tomey gak ma..hikhihkhik

GreenJade said...

Puan Kutu -alamak sori ibu mngandung..kalu dekat2 mau gak gi antar ni..

itu ler berselera mcm mak dia x kasi mkn 3 hari hihihihi

GreenJade said...

faraherda - hihihi boleh jek auntie..hehehe takpe nnti saya kasi sikit...tp kasi tayang aje la ye sbb jauh..hihihihihi

GreenJade said...

wanti - boleh aje..wiken ni nk try buat.hehe

oo..tp ini budak mcm diajar2 ..suka pulak suap2 dgn sudu tu..heeee

Fiza Rahman said...

Terliur lah tgk kek tu. Nampak sedap ☺☺

GreenJade said...

Fiza - sy pun terliur bile terkonang2 cis kek cekelat adik sy tu sis...hihihihi

m.u.l.a.n said...

jgn lupa cuci gusi dak tecit bila dah start makan tu.. ada jual sarung jari getah yg ala2 berus gigi tapi lembut utk tenyeh pelan2 kat gusi dia.. also masa dia tumbuh gigi nanti.. hehee.. bila la nak gomol dak tecit ni..

MAY said...

Da beso da die.lme x dtg menjengah ni..

sy x nk resepi.sy nk kek itu.haha...

GreenJade said...

mulan - oh tips yg berguna ni sis..tak terfikir pula...tq tq...mwahhh

jom le jumpa2 sis..kite bergomol-gomolan dgn dak tecit ni..hihihih

GreenJade said...

May - hihihi boleh aje May..nnti jumpa2 akak kasi ye..hihihihi

QasehnyaRania said...

kek itu..cepat ye kak upload resepi