April 7, 2013

Closing Day: Part II (Hot Ballon Fiesta 2013, Putrajaya)

Ahad lepas kami terjah Hot Ballon Fiesta 2013 di Putrajaya
biasa dapat tahu pun bila udah hari terakhir
kali ni bernasib baik dapat tahu awal2
saja lah nak tahu kemeriahan belon panas ni

  sedia untuk berlepas 
muka mak2 nenek anak2 cucu2 yg teruja nak tengok belon panas
(sebenornye mak2 yg over..euwww :p)
 hero tecit ni suka tengok benda yg bergoyang2 ni

kami tak naik pun...tengok dari jauh ..dari tepi padang aje pun..
kalu tak silap RM20/sekepala untuk naik belon ni
tak ramai orang time kami sampai
mungkin baru lepas hujan 
tiga biji belon ni dikontrol oleh tali..maka nye ada certain height limit saja 
belon panas boleh naik ke udara
bentuk muka kucing pun ada..
on the way balik ke parking banyak juga terserempak dengan barang2 jualan
macam2 ado...
malam2 pun still ada bebudak main dekat playground ni
 ha ko! akak borong 5 ketul
seketul seploh hingget saje.
harga LELONG kata nya..
 payung ni lawa2..tapi Hakim mana sesuai pakai payung
dia kan hero Malaya!! hihihi
penat berjalan2..pergi isi minyak dulu..
ramai pula manusia dekat sini
well organize tempat makan dia..
makanan dijual pun banyak juga yg sedap2
kami order nasi ayam ..the taste mmg mables 
rezki kami dapat seat dekat dengan kipas   
ommak kao! tebakor kuali
wahhh bro masak kuey tiaw sampai nyala2 terbakar


dah!! 
anak itik terkedek2..dah..dah..jom balik...!!
:p



11 comments:

atuk said...

Assalamualaikum JD

saya tak pernah lagi melihat belon tu lebih dekat

Kamariah Awang said...

Lembut aje airmuka Hakim... Temankan mama yer...

GreenJade said...

atuk - W'salam atuk

saya pun 1st time pegi tuk..boleh lah nk lepaskan boring2 dr terperap di rumah ..hehehe

GreenJade said...

KA - a ah grandmummy..seronok Hakim dpt jalan2 dgn ibu...hehehehe

アヌム said...

wah g malam pun mcm best je.at least x la panas kan heee

Nafira usof said...

murahnye harga patung tuh.. zura beli yang patung ikan sekor rm14 hengget~

GreenJade said...

malam pun best sis tp x semeriah xtvt siang lah..tp malam tu panas jugak walopon lps ujan.bahang.

GreenJade said...

Nafira - gerai tu nk tutup dah sis. sbb tu dia lelong suma toys tu..dpt le harga gile2 murah..hehehe

Puan Kutu said...

tgok belon ni macam best.ada gk hasrat nak naik.huhu..

sekali borong 5 ketul.mentang2 murah..utk hakim ke utk mak dia patung tu ekk?

GreenJade said...

Puan Kutu - borong utk mak dia hahahhaha

QasehnyaRania said...

sepuluh hengget..murahnya..
suka dolphin tu