April 5, 2013

Closing Day: Part I


Sejak ada si hero tecit ni weekend ibunya semakin meriah & bewarna-warni
ada2 saja aktiviti outdoor utk kasi hero tecit ni happy & pandai hidup bermasyarakat
takdelah terperuk & terasa jakun bila keluar rumah nanti
dan..tak ada lah nak nangis meraung2 bila tengok muka org luar selain ibu dia..

ekceli hero tecit ni happy bila bawa jalan2
mata yg layu pun jadi cerah & segar bugar (sanggup dia tak tidur yu!!)
memang jarang meragam kecuali kalu keadaan panas yg menyebabkan
si hero berpeluh lenjun..maka itu baru lah kedengaran jeritan lemak2 merdu beliau
heheheeeeeww

Sabtu lepas bawa hero jalan2 di The Curve, Cineleisure, berfoto2gedix & makan2
Ahad nya pula bawa lg si hero keluar outdoor ke Fiesta Belon Panas di Putrajaya

 hero seronok lepak dekat taman, depan Cinaplex Cineleisure..
 
pegi mana2 pun memang bekalkan dak tecit ni dgn toys 
else bila dia bosan akan melentik2 badan nk keluar stroller
jadinya toys itu adalah sebagai penyelamat keadaan..yess!!
time kitaorang pergi tu ada DORAEMON FAIR kat Ground Floor Cathay
geram  pula tengok toys yang comel2 ni
  tak beli nanti kempunan katanya..hiks!
so rembat juga lah 3-4 ketul kat Doraemon Fair tu
paling suka porch bag ni
kecil & comel
 bahagian dalam ada 3 compartment
bahagian luar dihiasi dengan poket2 kecil di tepi dan di depan
boleh lah isi pampers, baju sepasang, baby bath, baby oil, wet tissue..  
(boleh lah isi barang2 Hakim untuk aktiviti separuh hari)
boleh bawa pegi check up baby Hakim nanti
 dah penat ..then pegi jamu tekak & isi perut di GARDEN restaurant
 akak order Hot milk with honey..
1st time try milk+honey..hmm..taste ok
 then tekak ibu bf ni selalu lapar
so order set nasi kerabu ni
tengok steak macam tak boleh penuhkan tangki besar yang kelaparan ni
taste...??
ko nilaikan berdasarkan mimik wajah hero tecit tu ek...
gitu2 aje le penilaian markah nye..heeeeee 
lain kali ibu order steak aje lah kat sini ye
menu nasi2 gini is not recommended..heeee
nasib baik le ade Chinese Family kat meja sebelah datang kasi offer coupon dorang
(baik pulak kasi aku coupon..rezki baby yg asik tersengih2 kat dorang tu gamaknye)
so bayar separuh harga aje..
selamat duit ahkak..hik


eh mana cerita belon panas ni ibu?
kite continue kat next n3 aje lah ye..

6 comments:

アヌム said...

seronoknya si kecik berjalan..heee..tulaa spectra tu pn org ckp best cuma mcm besar cket la.kalau kat rumah ok kan..kalau nak bwk g ofis ke nak pump berat la cket huhuu

Puan Kutu said...

kemain best lg la hero kecik dpt jalan2..dpt doremon plak tu!

m.u.l.a.n said...

kalo dari awal bawak baby keluar jalan2, senang nanti sbb dia dah terbiasa bising2 & orang ramai depan mata..

GreenJade said...

tu ler spectra tu besar..sesuai utk kt rumah aje..tp bw g opis pun ok gak bgantung pd work station kite le camne.. :)

GreenJade said...

Puan Kutu - si hero kalu bw berjalan mmg suke sgt..blk rumah mesti tdo nyenyak hihihihi

GreenJade said...

mulan - betul sis..saje bg dia biasa dgn bising2 riuh rendah..takde la sikit2 nangis..sikit2 takut itu ini..biau dia lasak sket.